Flyforsinkelse:

Få dobbel erstatning

Slik får du maksimal erstatning når flyet er forsinket.

TRØBBEL: Vinteren betyr forsinkelser og kanselleringer i flytrafikken. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
TRØBBEL: Vinteren betyr forsinkelser og kanselleringer i flytrafikken. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vinteren har satt sitt preg på store deler av landet, på godt og vondt. For dem som skal reise med fly betyr snøfall og kulde også utfordringer med tanke på reisetid og ikke minst forsinkelser.

Mens de fleste fly er i rute i sommerhalvåret er det langt flere forsinkelser og kanselleringer når snøen faller. Husk derfor å legge inn ekstra tid når du planlegger for reisen hjem til jul.

Og det er greit både å kjenne rettighetene sine og å vite hvordan man bruker dem på en smart måte dersom noe går galt på reisen.

Du kan lese mer om rettighetene her.

Når flyet kanselleres

Norsk flytrafikk reguleres blant annet av felles EU-regler når det kommer til rettigheter for passasjerene. De gir også flyselskapet retten til å kansellere en flyreise minst fjorten dager før avreise, uten at du har krav på erstatning i form av såkalt kompensasjon.

En kompensasjon er ekstra penger utover dine faktiske utgifter. Altså en slags erstatning for ulempen og problemene du er påført - enten ved kansellering eller forsinkelse. Beløpet har standardstørrelser på 250, 400 og 600 euro, avhengig av reiselengde og forsinkelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.