Norgesferie:

Få et hotelldøgn gratis i ferien

De smarte hotelltriksene de ikke vil fortelle deg.

Sov godt: De smarte tipsene gjør hotelloppholdet enda bedre. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Sov godt: De smarte tipsene gjør hotelloppholdet enda bedre. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Publisert

Når du skal bo på hotell i sommer så handler det om mye mer enn pris. Det handler om å gjøre oppholdet ditt best mulig. Og det finnes noen smarte triks som hotellekspertene bruker. Disse bør du prøve neste gang du skal bo på hotell.

Bytt rom

Du vil trolig heller ha rom med utsikt, og helst ikke utsikt mot den triste bakgården. Sjekk ut litt på forhånd (og senest før innsjekkingen) hvor de beste rommene er. Og deretter må du bare å spørre om å få et av disse. Husk at du kan be om å få bytte rom dersom du er misfornøyd med det du har fått tildelt.

Hjørnet: Husk å spørre om å få det beste rommet, hjørnerommet. Foto: Odd Roar Lange/the Travel Inspector
Hjørnet: Husk å spørre om å få det beste rommet, hjørnerommet. Foto: Odd Roar Lange/the Travel Inspector Vis mer

Gratis ekstraservice

Husk å forsikre deg om at frokosten er inkludert i prisen når du bestiller. Unngå ekstraoverraskelser og ekstra kostnader. Mange hotell kan tilby gratis parkering, gratis avis eller andre gratistjenester. Spør senest ved innsjekking om å få det inkludert så vil du (forbausende) ofte oppleve at det ender opp som en gratis service fra hotellet.

Benytt samarbeidspartnere

Hotellene har ofte samarbeidspartnere som du kan benytte deg av, rimelig eller gratis. Det kan være spaanlegg, treningsstudio eller kulturopplevelser som hotellet har avtale med. Spør om dette allerede ved innsjekking eller ring dem (evt send dem en mail) før ankomst.

BADELAND: 15. juni kan badeanlegg åpne igjen, men alt er ikke som før! Dette er reglene du må forholde deg til dersom du planlegger en tur til et basseng- eller badeanlegg. Bilder: Scanpix. Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer

Kostbare turistfeller

Når du kjøper billetter til stedets turistattraksjoner via hotellresepsjonen vil du kunne oppleve at de har et ekstra påslag i prisen. Sjekk derfor alltid direkte hos attraksjonen hva som er prisen der. Spør gjerne hotellets concierge om tips til annet enn byens/stedets «turistfeller». Ofte er disse mye billigere/gratis - og veldig mye hyggeligere.

Sen utsjekkingstid

Hvorfor ikke beholde rommet så lenge som mulig? Da kan du ta en dusj etter reisens siste rundtur i byen før du setter kursen mot flyplassen og hjemreise etter endt opphold. De fleste hotell kan gi deg mange timer ekstra helt gratis, mens andre tar en 100-lapp i betaling. Det kan det absolutt være verd.
Husk at du også kan be om tidlig innsjekking. Noen ganger får du sjekke inn allerede ved 9-tiden om morgenen og beholde rommet til ut på kvelden uten å betale ekstra for dette. Dermed har du i praksis fått et hotelldøgn gratis.

Lang tid: Du kan få beholde hotellrommet mange timer ekstra dersom du husker å spørre om det. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Lang tid: Du kan få beholde hotellrommet mange timer ekstra dersom du husker å spørre om det. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer

Gratis oppgradering

Husk å bestille hotelloppholdet direkte via hotellets hjemmeside i stedet for tredjeparts bookingsider. Hotellene gir de beste rommene til dem som booker direkte. Og dersom du har betalt hele summen direkte til hotellet så er det mye lettere å få en oppgradering uten å betale ekstra for det. Husk å spørre etter et hjørnerom når du sjekker inn. Dette er nemlig de største rommene.

Unngå disse rommene

Pass på å få rom som ikke ligger rett over nattklubben eller like inntil heisen. Eller like ille: rom med vindu mot motorvegen eller jernbanelinja. Dette kan være forskjellen på en god natts søvn og et søvnløst mareritt. Dersom du oppdager dette etter at du har fått romnøkkelen, gå tilbake til resepsjonen, vær høflig og be om et nytt rom.

Mer på menyen: Hotellene har ofte flere gratis toalettartikler i resepsjonen. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Mer på menyen: Hotellene har ofte flere gratis toalettartikler i resepsjonen. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer

Bonustipset: Husk at hotellet ofte har flere mange toalettsaker enn de du finner på badet på rommet. Dersom du trenger noe ekstra - som barbersaker, tøfler, sysaker, skopussesaker etc?
Spør etter det i resepsjonen.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer