Rabattordningene:

Få ferien til halv pris

Dette glemmer vi når vi skal bestille ferie på egen hånd.

ET KLIKK UNNA: Bestiller du ferien på rett måte så kan du spare tusenvis av kroner. Foto: Odd Roar Lange
ET KLIKK UNNA: Bestiller du ferien på rett måte så kan du spare tusenvis av kroner. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har lært oss å være våre egne reisebyrå og har ingen problemer med å bestille både flybilletter, leiebil og hotell på egen hånd.

Men mange glemmer at de har en rekke skjulte rabatter som de kan benytte seg av. Og disse kan spare deg for mange tusen kroner når ferien skal bestilles.

Rabatt eller bonus?

Medlemskap i fagforeninger, bilorganisasjoner og idrettsforeninger har det. Flyselskapene, hotellkjedene og dagligvarekjedene har det, også. I tillegg er det en rekke banker og forsikringsselskap som tilbyr det. Vi snakker om bonus- og rabattordninger som kan benyttes når vi skal ut og reise.

MAUR I HUSET: Har det dukket opp maur i boligen din? Det er du ikke alene om å oppleve - for maur er et av de skadedyrene som det finnes flest av i norske hjem. Men hvorfor kommer de inn i huset, og hvordan unngår du det? Svaret får du her! Foto: Norsk Hussopp Forsikring. Video: Linn Merete Rognø. Vis mer

La oss først skille de to begrepene fra hverandre. Rabatt er det samme som et prisavslag, mens bonusordning er en anledning til å samle opp penger som lagres på din konto og som kan brukes til en senere anledning.

Her har vi samlet en oversikt over noen av disse rabattene og bonusordningene som mange har glemt. Og DinSide viser deg en rekke av fordelene du kan benytte deg av når du skal bestille årets sommerferie.

Tar du i bruk bonusordninger og rabatter på en klok måte så kan du få ferien din halv pris.

NORGESFERIE: En rundreise med Hurtigruten er ingen billigferie. Her er det mye å spare ved å huske rabattordningen din. Foto: Odd Roar Lange
NORGESFERIE: En rundreise med Hurtigruten er ingen billigferie. Her er det mye å spare ved å huske rabattordningen din. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

Flyselskapene

Det kan være smart å skaffe seg et kredittkort som er koblet opp mot et av flyselskapenes bonusprogram. Så som Mastercard og American Express som kan kobles til fordelsprogrammet Eurobonus som SAS og Widerøe er en del av. Alle kjøp du gjør med kortet gjennom året gir deg bonuspoeng som du kan benytte til flybillettkjøp, oppgradering eller varekjøp.

Norwegian har et tilsvarende som kalles Norwegian Reward, mens Flyr har Flyr+.

Hotellkjeder

De fleste større hotellkjeder har ordninger der du får bonuspoeng som kan brukes til å få en gratisovernatting og/eller prisavslag samt muligheter til gratis oppgradering.

Onlinereisebyrået Booking.com har sitt program som de kaller Genius og som blant annet gir 10 prosent rabatt og gratis overnatting. Hotels.com-reward gir bonusnetter og noen andre fordeler.

Leiebiler

Leiebilkjedene har ulike rabatter for dem som melder seg inn i kundeprogrammet. Vanligvis gir det deg 10-20 prosent i rabatt. Du kan også få oppgradert bilklasse.

Dagligvare

Dagligvarekjedene har ulike lojalitetsprogram der du enten samler bonuspoeng eller får rene rabatter. Du kan bruke bonuspoengene til å kjøper varer i den aktuelle kjeden, eller få dem overført til bankkontoen din.

Men vær også klar over at mange av disse kjedene har avtaler som du kan spare mye på når det kommer til ferien. Her er noen av fordelene:

Coop: Drivstoffrabatt hos Cirkle K og Yx, opptil 1200 kr i rabatt hos Ving, hotellavtale som kalles «hotellkupp» ved flere norske hotell.

Trumf: Rabatt hos Nordic Choice, Booking.com, Hotels.com og Expedia

Bilorganisasjoner

NAF har rabattavtaler med blant andre Cirkel K, Legoland, DFDS, Hurtigruten, Nordic Choice Hotels og en rekke campingplasser.

KNA har rabattavtale med blant andre Esso, DFDS, Fjordline og Avis Bilutleie.

MA har rabattavtale ned Avis Bilutleie og Thon Hotels

Bank og forsikring

Sjekk hvilke rabatt- eller bonusavtaler du har gjennom banken. Disse avtalene er ofte knyttet til kredittkort, men kan også være tilgjengelig for andre kunder.

Alle lånekunder bør kontakte banken hvert år for å sikre at du har de aller beste lånebetingelsene. Bytt bank om nødvendig.

Se også på nettsiden til forsikringsselskapet ditt for å finne hvilke bonus- eller rabattavtaler som finnes. Og ta gjerne kontakt med forsikringsselskapet ditt minst én gang i året for å forhandle om billigere reiseforsikring og bilforsikring. Her er det tusenlapper å spare.

SPARETIPS FØR SOMMEREN: Har du husket å sjekke alle medlemsskapene dine for hvilke rabatter du har tilgjengelig? Det er smart å gjøre før du bestiller sydenturen. Foto: Odd Roar Lange
SPARETIPS FØR SOMMEREN: Har du husket å sjekke alle medlemsskapene dine for hvilke rabatter du har tilgjengelig? Det er smart å gjøre før du bestiller sydenturen. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

Fagforeninger

Mange fagforeninger har forhandlet frem gode avtaler for sine medlemmer. Så som:

LO: Rabatt hos Hurtigruten, Scandic, Nordic Choice Hotels, Bø Sommarland, Tusenfryd m fl.

NITO: Rabatt hos De Historiske- hotel & spisesteder, Nordic Choice Hotels, Scandic, Color Line, DFDS.

Unio: Rabatt hos Avis Bilutleie, De Historiske- hotel & spisesteder, Esso, Norgesbooking og Novasol.

YS: Thon Hotels, Scandic, Nordic Choice Hotels, Avis Bilutleie, Color Line, DFDS, Esso.

Medlemsforeninger

En rekke foreninger har også avtaler som er smart å benytte seg av.

Turistforeningen: Rabatt på egene hytter samt hos De Historiske- hotel & spisesteder og Thon Hotels.

Norges Idrettsforbund: Rabatt hos Hertz bilutleie

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer