Skiferie:

Få heiskortpengene tilbake

Dette har du krav på hvis skiheisene ikke går.

GOD START: Mange skianlegg har hatt en god start på sesongen og salget av sesongkort går bra. Sesongkortinnehavere kan få penger tilbake dersom coronapandemien fører til stengte anlegg i vinter. Foto: Ola Matsson
GOD START: Mange skianlegg har hatt en god start på sesongen og salget av sesongkort går bra. Sesongkortinnehavere kan få penger tilbake dersom coronapandemien fører til stengte anlegg i vinter. Foto: Ola Matsson Vis mer
Publisert

Skidestinasjonene frykter at vintergjestene skal utebli på grunn av coronafrykt. Derfor har de innført strengere regler enn myndighetene krever for å redusere smitterisiko i skibakkene og heiskøer. Og om alt skulle gå helt galt så er det mulig å få penger tilbake.

Sesongstart

Mange av skianleggene i Norge sesongåpnet allerede første helgen i desember. Men for de fleste var det i et begrenset omfang. Både Hemsedal, Geilo, Hafjell, Kvitfjell og Trysil utvidet antall nedfarter sist helg. Tilbudet er dermed langt bedre enn i åpningshelgen for halvannen uke siden.

Du finner en god oversikt over åpne anlegg og bakker på denne nettsiden. I tillegg er det åpnet bakker i Drammen Kongsberg, Oslo, Oppdal og Bjorli.

Coronaregler

Den siste ukens store fokus på coronasituasjonen her i landet har fått også skianleggene til å skjelve.

Den store frykten er at gjestene ikke tør å komme og at anleggene dermed taper store pengebeløp.

- Derfor har vi innført strengere regler enn de myndighetene krever, sier Camilla Sylling Clausen, generalsekretær i «Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.