Skiferie:

Få heiskortpengene tilbake

Dette har du krav på hvis skiheisene ikke går.

GOD START: Mange skianlegg har hatt en god start på sesongen og salget av sesongkort går bra. Sesongkortinnehavere kan få penger tilbake dersom coronapandemien fører til stengte anlegg i vinter. Foto: Ola Matsson
GOD START: Mange skianlegg har hatt en god start på sesongen og salget av sesongkort går bra. Sesongkortinnehavere kan få penger tilbake dersom coronapandemien fører til stengte anlegg i vinter. Foto: Ola Matsson Vis mer
Publisert

Skidestinasjonene frykter at vintergjestene skal utebli på grunn av coronafrykt. Derfor har de innført strengere regler enn myndighetene krever for å redusere smitterisiko i skibakkene og heiskøer. Og om alt skulle gå helt galt så er det mulig å få penger tilbake.

Sesongstart

Mange av skianleggene i Norge sesongåpnet allerede første helgen i desember. Men for de fleste var det i et begrenset omfang. Både Hemsedal, Geilo, Hafjell, Kvitfjell og Trysil utvidet antall nedfarter sist helg. Tilbudet er dermed langt bedre enn i åpningshelgen for halvannen uke siden.

Du finner en god oversikt over åpne anlegg og bakker på denne nettsiden. I tillegg er det åpnet bakker i Drammen Kongsberg, Oslo, Oppdal og Bjorli.

Coronaregler

Den siste ukens store fokus på coronasituasjonen her i landet har fått også skianleggene til å skjelve.

Den store frykten er at gjestene ikke tør å komme og at anleggene dermed taper store pengebeløp.

- Derfor har vi innført strengere regler enn de myndighetene krever, sier Camilla Sylling Clausen, generalsekretær i «Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer