Få juksere avslørt

Forbrukerombudet sveipet reisetilbydere på nett forrige uke. I dag forteller de at gledelig lite tvilsom markedsføring er avslørt.

Publisert
Sist oppdatert

Fredag 14. februar ble brukt til å sjekke om nettreisebransjen har rent mel i markedsføringsposen. Og karakteren er bestått ifølge Forbrukerombudet, som har sjekket omkring 50 tilbydere av reiser på nett.

Mer lenger nede på siden.

Få problemer

De fleste reiseselskaper som tilbyr reiser på nett, følger Forbrukerombudets standpunkt om å oppgi fullstendige priser i sin markedsføring. Det er konklusjonen ombudet kommer med etter sin sjekkrunde på nett før helgen. Fokus for undersøkelsen var hvorvidt flyskatt og avgift ble inkludert i annonserte priser. Selv om undersøkelsen avdekket syv forhold som ble registrert som mulige brudd på markedsføringsloven, er helhetsinntrykket at selskapene oppgir riktige priser ifølge ombudet.

Nye retningslinjer

Forbrukerombudet arbeider med å lage nye retningslinjer for hvordan flyreiser kan markedsføres i tilfeller der den annonserte prisen kun gjelder et fåtall plasser. I den forbindelse ber ombudet om tilbakemeldinger fra forbrukere som har gjort erfaringer i forbindelse med bestilling av lavprisbilletter.

Verktøy for reiselyst

Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer