Reisetips:

Få topp rom til lav pris

Slik velger hotellet hvem som får det beste rommet.

FORNØYD: Gode hotell ønsker å gjøre alle gjester fornøyde. Husker du å spørre om oppgradering når du sjekker inn? Foto: Odd Roar Lange
FORNØYD: Gode hotell ønsker å gjøre alle gjester fornøyde. Husker du å spørre om oppgradering når du sjekker inn? Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen gjester får rommet med den nydeligste utsikten over fjord og fjell, mens andre ender med vindu mot den triste bakgården.

Enkelte får veranda og god boltreplass ute og inne, mens andre får et rom hvor det knapt er plass til kofferten.

Og de betaler det samme som de andre. Hvorfor er det slik?

Slik fordeles rommene

Det er en ganske enkel filosofi bak tildeling av rommene på hotell.

- Å prioritere gjester som deltar i hotellets lojalitetsprogram er blitt svært den siste tiden. Det er en voldsom fokus på dette. Derfor er det smart å huske å være innlogget på sin side når man bestiller hotellrom via app eller nettside, sier Vanja Langsåvold Braute, som er hotelldirektør ved Scandic Hotel Alexandra og Seilet Hotel i Molde.

Men du trenger ikke ende opp med rommene med lavest standard.

- Folk blir overrasket over hvor billig det er å betale for en oppgradering av hotellrom. Man kan gå fra et ordinært rom til et med flott utsikt og veranda for et par hundrelapper. Eller ende opp med en liten suite fordi man husker å spørre om en gratis eller billig oppgradering ved innsjekkingen, sier Langsåvold Braute.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer