Færøyene - søsken i vest

Har du vært på Færøyene? Kanskje du burde...Av Ole Morten Tjore

Publisert

Jeg reiste til Færøyene i sommer fordi båten fra Island til Bergen gir et obligatorisk opphold på tre dager i Thorshavn. Jeg hadde forøvrig med egen bil.

Færøyene er et av de vakreste stedene jeg har vært. Naturen er helt utrolig¸ og fiskemulighetene er både mange og rimelige. Utelivet i Thorshavn er et kapittel for seg¸ men det krever at du er villig til å prate med folk og bli kjent med dem. Hvis du først treffer noen som vil ta deg med rundt¸ finnes det mange utmerkete nattklubber og diskoteker. Noen som kanskje er litt "skjult" for førstegangsbesøkende.

Uteliv i gatene

Et eksempel her er Kaggjin¸ på en høyde overfor havnen. Det er et meget bra sted, fordelt over tre etasjer. Kaggjin har disko¸ livemusikk og biljard øverst. Meget fullt¸ men så er det her "alle" går.

Etter at utestedene stenger samles folk i handlegaten i sentrum¸ og har nachspiel til langt ut i de små timer¸ så lenge været er bra da. Færingene er svært mye lettere å komme i kontakt med enn islendingene¸ og jeg personlig må si at jeg liker dem meget godt. Språket høres kanskje vanskelig ut¸ men det ligner svært mye på vestlandske dialekter hvis man hører etter¸ og banningen er identisk med den norske :-)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer