Færre billige flyseter

For deg som synes businessklasse blir for dyrt og økonomiklasse for tarvelig kommer et nytt tilbud: Semi-business. Konsekvensen blir selvfølgelig flere dyre seter.

Publisert

British Airways skrøt i august at de var første flyselskap i verden som kunne tilby 14879">fire ulike klasser på sine interkontinentale ruter, World Traveller, World Traveller Plus, Club World og First Class. Det de tydeligvis ikke visste var at taiwanske Eva Air introduserte konseptet i 1991. Det de helt sikkert visste var at dette kommer til å bli en trend.

Det lukrative segmentet

For kampen i luften kommer hovedsakelig til å bli en kamp om de businessreisende. De er lukrative, legger igjen godt med penger og flyr svært ofte. Problemet de siste årene har vært at pris har utkonkurrert kvalitet og behov for komfort. Businessreisende velger i stadig større grad å fly økonomiklasse, selv på lengre ruter.

For å imøtekomme denne, for selskapene, ”uheldige” trenden, introduserer nå flere flyselskaper en ’semi-businessklasse, en klasse mellom business og økonomi. British Airways lanserer tilbudet i oktober, SAS satser på å ha sitt tilbud klart i løpet av 2001, parallelt med innføringen av de nye langdistanseflyene, Airbus A330.

- Vi har sett en utvikling i løpet av de siste årene hvor også forretningsreisende har fått en større fokus på kostnader. Introduksjonen av en semi-businessklasse er vårt svar på dette, sier informasjonsdirektør i SAS, Simen Revold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer