Færre togforsinkelser

Det har vært færre forsinkelser i 2019 enn året før, ifølge Bane NOR.

FORSINKELSER? Dersom et tog kommer 3 minutter og 59 sekunder for sent, regnes det som forsinket, ifølge Bane NOR. Foto: Berit B. Njarga
FORSINKELSER? Dersom et tog kommer 3 minutter og 59 sekunder for sent, regnes det som forsinket, ifølge Bane NOR. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

Onsdag kunne Bane NOR oppsummere togåret 2019, og etter alt å dømme står det ikke så verst til med punktligheten ifølge etaten selv.

BaneNOR forteller i en pressemelding at over 90 prosent av togene var i rute frem til 2018, som var det første året på lenge at de ikke nådde sitt mål for punktlighet.

Da endte det på 88,6 prosent, mens tallet for i år ligger an til 89,1 prosent.

Ligger bedre an enn mange tror

– Norsk jernbane ligger mye bedre an enn mange tror. Vi er ganske likt Sverige, Tyskland og andre land som er kjent for å ha god jernbane. For kundene våre og for Bane NOR er allikevel ikke dette godt nok, sier Bjørn Kristiansen, konserndirektør i Bane NOR for Kunde og trafikk i en pressemelding.

Han sier videre at de jobber for at norsk jernbane skal være best i Europa.

- Det tar nok noen år, men dersom vi gjennomfører ambisjonene i Nasjonal transportplan for både utbygging og vedlikehold av jernbanen vår så vil vi klare det, sier Kristiansen.

Flere avganger

Bane NOR viser også til stor passasjervekst siden 2010, og flere avganger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.