Færre vil dra til Bulgaria

Se hvor nordmenn foretrekker å feriere.

Bulgaria er ikke det ferielandet som frister mest blant nordmenn. Dette bildet er tatt fra beryktede Sunny Beach. Foto: Wikimedia Commons
Bulgaria er ikke det ferielandet som frister mest blant nordmenn. Dette bildet er tatt fra beryktede Sunny Beach. Foto: Wikimedia Commons Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvilket av disse landene vil du helst på Sydenferie til sommeren 2011?

 • Hellas: 15 prosent
 • Spania: 11 prosent
 • Thailand: 11 prosent
 • Italia: 8 prosent
 • Kroatia: 7 prosent
 • Portugal: 4 prosent
 • Tyrkia: 4 prosent
 • Egypt: 4 prosent
 • Kypros: 2 prosent
 • Bulgaria: 1 prosent
 • Vil ikke på Sydenferie: 20 prosent
 • Annet: 4 prosent
 • Vet ikke: 9 prosent

 • 42 prosent nordmenn har fått nye reisevaner, viser en ny undersøkelse utført av Norstat på vegne av Finn reise, hvor 1.000 respondenter deltok.

  I undersøkelsen kommer det også frem at vi drar på flere ferier per år, og at det er blitt viktigere med høy standard.

  Dette er den typiske charterturisten

  Stiller høye krav til hotellet

  – Med lav rente og rimeligere reiser, kan man bruke mer penger på fritidssysler, og eventuelt dra på flere ferier per år. Når flybillettene er blitt så billige som de er, koster også noen på seg et finere hotell, sier Terje Berge, kommersiell direktør i Finn reise, i en pressemelding.

  Antall stjerner er også viktig når vi velger hoteller.

  – Ifølge hotellpartnerne våre er det en trend at nordmenn oftere velger fire- og femstjerners-hoteller. De erfarer dessuten at et økende antall reisende bestiller bosted kort tid før ankomst, forteller Berge.

  Ikke overraskende planlegger de fleste sol- og badeferie. 45 prosent sier at de har tenkt seg dette, mens 31 prosent ønsker storbyferie. 31 prosent svarer at de skal på hyttetur.

  Hit reiser vi IKKE tilbake ...

  Få søker på Bulgaria

  Minst populært er interrail og båtferie, og det kommer også frem at Bulgaria er det minst aktuelle feriestedet.

  – Bulgaria er ikke blant de mest søkte pakkereise-destinasjonene hos oss. Det er til enhver tid andre destinasjoner, som Hellas, Spania og Thailand. Disse landene er mer "top of mind" hos nordmenn, og det er flere reiser hit, skriver Lene Kallum, Finns PR-ansvarlig, i en epost til DinSide.

  Det er ikke lenge siden Bulgaria var et av nordmenns favoritter, men slik er det ikke lenger. Bare en prosent svarer at de har landet som favoritt, mens 15 prosent vil til Hellas.

  – Tilbud og etterspørsel henger sammen. Dessuten er det vinter og kaldt nå, og når man drømmer seg bort til sol og sommer er det kanskje greske og spanske strender man tenker på først. I tillegg fikk Bulgaria et omdømmeknekk i media for noen år siden, forklarer Kallum.

  Balconing ble sommerens tragiske fylle-farsott

  Dårlige minner

  Det var i 2007 at mediene skrev om flere tragiske hendelser på feriestedet Sunny Beach. Blant annet ble en svensk turist drept, en dansk ungdom døde og en nederlender druknet. Det ble også rapportert om en rekke voldtekter og ekstreme voldstilfeller, ifølge Wikipedia. Disse hendelsene førte til at mediene begynte å omtale stedet som "Bloody Beach".

  For et par år siden skrev DinSide om en danske som har forsket på fenomenet blant unge turister i Bulgaria. Han tilbragte tre måneder blant festglade unge på Sunny Beach i Bulgaria i 2007 og 2008, og publiserte en liste over de fem største farene for unge festferierende, basert på egne observasjoner og intervjuer med turistene. Klikk her for å se hele listen.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer