Fakta og reisetips

Sicilia hører til Italia, men ingen sicilianer med respekt for seg selv kaller seg italiener hvis noen spør. Han er først og fremst fra Sicilia. Av Stine Okkelmo

Publisert
Sist oppdatert

Sicilia er ikke bare geografisk adskilt fra Italia, men har også en helt annen historie. Øya ligger nærmere Afrika enn Europa og har blitt invadert av både grekere, normannere, maurere, byzanter, spanjoler og selvfølgelig romere. Dette har satt sitt preg på hele øya, som kryr av gamle monumenter og teatre, kirker og kloster fra de forskjellige tidsperiodene.

I dag er nok Sicilia best kjent i resten av verden for mafiaen og vulkanen Etna. Heldigvis har mafiaen roet seg betraktelig etter at turister fra fastlandet og resten av Europa fikk øynene opp for Sicilia. Sicilias økonomi tjener mer på turister med penger som brenner i lomma enn tidkrevende og risikofylt mafiavirksomhet. Etna har derimot ikke roet seg helt ned. Senest i 2001 hadde hun som nevnt et utbrudd som ødela store deler av byen Catania og gjorde at turistekskursjoner helt opp til krateret ble stoppet.

Reis på egen hånd

Å reise til Sicilia på egen hånd kan være en god ide, spesielt siden du da kan reise litt rundt og se hva resten av øya har å by på. Husk at Sicilia er en stor øy med fem millioner innbyggere, så ved å bli i Taormina i to uker kan du på ingen måte skryte på deg at du har ”sett Sicilia”.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer