Fakta om Kiteskiing

Hva, hvor og hvor mye.Av: Ståle Dybsjord

Dragene er svære. 
Foto: Geir Norland Foto: Geir Norland
Dragene er svære.
Foto: Geir Norland Foto: Geir Norland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Værmann, fotomodell og kitekjendis Arnulf Refnes har vært den som har profilert sporten mest i Norge. Her er noen harde fakta om kiteskiing.

Kostnader

Kurs i kiteskiing på Bergsjøstølen er basert på helgekurs til 1.950 kroner som inkluderer all bruk av kites og trapeser, samt overnatting i 2-4 manns rom m/ bad. Man betaler ekstra for maten. 220 kroner per dag for frokost, lunsj (matpakke) og middag.

Ting å ta med

Det anbefales at du enten bruker snowboard, telemarkski, twintip, randonne eller alpinski. Generelt gode vinterklær, gjerne bukse med snølås eller evt. gamasjer. De som har hjelm til vinterbruk og slalombriller bør ta med disse. Knebeskyttere og eventuelt albuebeskyttere anbefales. Ta med sengetøy og håndkle. Litt kontanter til AfterKite-ølen og annet småtteri kan også være greit å ha. De har betalingsterminal på Bergsjøstølen.

Hvordan komme seg dit

Cirka 3,5 timers kjøring fra Oslo og cirka 4,5 fra Bergen. Du kan også ta tog til Ål fra Oslo eller Bergen og bli hentet på togstasjonen av kursarrangøren. Kjør riksvei syv som går mellom Gol og Ål i Hallingdal. Hvis du kommer østfra (fra Gol mot Ål) tar du av til høyre rett før Ål. Det er skiltet til Vats og Bergsjøstølen. Herfra kjører du cirka 27 km til du er framme på Bergsjøstølen (du passerer Vats etter ca. 16 km).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer