Fakta om Kroatia

Av Arnt Ove og Roar A. Fordal

Publisert
Sist oppdatert

Kroatia er 56.610 kvadratkilometer, og har en befolkning på 4,9 millioner. Landets grense er 1.778 kilometer lang fra Dubrovnik i sør, og til romerbyen Pula i nord. 1.278 kilometer lang grense i Adraterhavet. 1.185 øyer venter på å bli oppdaget og utforsket. Hovedstaden Zagreb, som er kjent for livlighet og arkitektur, har omkring en million innbyggere.

Etter krigen vil Kroatia, og nabolandene Montenegro i sør, og Bosnia-Hercegovina innover i landet, bygge opp turistnæringen igjen. Krigen stoppet alle charterturer, og kun noen få turoperatører har startet opp igjen med turer til de naturskjønne områdene hvor den blodige krigen i tidligere Jugoslavia raste.

Gode kommunikasjoner og fine veger, og uproblematisk å reise på egen hånd. Du kan ta tog eller fly til Zagreb, og buss eller leiebil videre til Rijeka, Split, Dubrovnik og andre byer langs kysten, eller inn i landet til Mostar eller Sarajevo. Med buss tar turen 12 timer fra Zagreb til Dubrovnik.

Internasjonale flyruter til Zagreb, innenlandsfly videre. Fra Østlandet er flyreise med Ryanair til London, og videre til Ancona, eller en annen by i Italia et reisealternativ det er verdt å sjekke prisen på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer