Fakta om skiferie i Slovenia

Publisert
Sist oppdatert
Foto: Slovenia Tourism/A. Fevzer Foto: Slovenia Tourism/A. Fevzer
Foto: Slovenia Tourism/A. Fevzer Foto: Slovenia Tourism/A. Fevzer Vis mer


Skisentrene: Skisentrene ligger i fjellområdene nord i landet, og Slovenia har over 25 forskjellige.
Standard: Anleggene er ikke like moderne som noen av våre norske, eller kjente skisentre i Alpene. Mange av heisene er t-kroker, eller tallerkenheiser, men etterhvert har flere og flere anlegg oppgradert og fått stolheiser. Prepareringen av løypene er som regel bra, og mange anlegg har gode muligheter til å lage kunstsnø.
Priser: Et dagskort koster 20-25 euro (cirka 150-200 kroner). Mat og drikke er veldig billig i Slovenia, men prisene er nok høyere ved skianleggene enn ellers i landet. Likevel får du en treretters middag med vin for litt over hundrelappen. (Slovensk mat består av mye kjøttretter, gryteretter osv., men du får også østerrikskinspirert mat, og selvfølgelig pizza og pasta.)
Overnatting: Standarden er bra, men du finner nok flere to- og trestjerners hoteller enn fire- og femstjerners. I Mariborsko Pohorje koster et tostjerners hotell med halvpensjon, der man bor på firemannsrom, fra 35 euro (cirka 275 kroner). Samme sted får du overnatting på et femstjerners hotell fra 600 kroner. Du kan selvsagt også leie leiligheter. For eksempel koster det til sammen 75 euro per døgn (cirka 600 kroner) å leie en leilighet for fire-fem personer i et firestjerners leilighetskompleks i Pohorje.

Selvkomponert skiferie

Det er kanskje litt tungvint å dra til Stockholm for så å sette seg på flyet til Slovenia. Med litt planlegging kan du fint fikse hele skiferien på egen hånd. For fire personer som vil på en ukes skiferie til Slovenia i januar, ser regnestykket slik ut:

Flybillett til Ljubljana med Czech Airlines: cirka 2.200 kr per hode.
Leie av leilighet for fire personer en uke: cirka 1.050 kr per hode.
Seksdagers skikort ved Mariborsko Pohorje: cirka 900 kroner per hode.

Totale utgifter: cirka 4.200 kroner per hode.

I tillegg kommer selvfølgelig utgifter til transport fra flyplassen til skisenteret, leie av skiutstyr, mat, drikke og moro.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer