Faktor som holder

Mattilsynet har testet solkremer, syv av åtte beskytter like godt som de lover på pakningen.

Publisert
Sist oppdatert

Solkremer skal du ikke spise, men likevel er det Mattilsynet som tester disse produktene her i landet. De er nå igang med årets solkremtest, og har før fellesferien funnet ut åtte testede solkremer stort sett holder hva de lover. Men det er et par unntak.

 • Se resultatene av testen her.
 • Faktor

  Årets test fokuserer spesielt på såkalt naturkosmetikk, solkremer som for eksempel selges gjennom helsekostforretninger og apotek. To av produktene ble i fjor funnet å beskytte for dårlig mot UVA-stråler. Dette er kremene Camette 8 og Carmette 16 som selges i helsekostforretninger. Disse har ikke blitt bedre i år, og beskytter fortsatt ikke godt nok mot UVA-stråler selv om det står på pakkene at de skal gjøre det.

  Syv av de åtte produktene i testen holder hva de lover når det gjelder solfaktor som beskytter mot UVB. Noen gir endog bedre beskyttelse enn deklarert. Kremen Weleda 15 avviker imidlertid for mye i negativ retning til å få bestått i testen.

 • Les også spekulasjonene om farlige solkremer
 • Øyene må også beskyttes - danske undersøkelser viser at billige barnesolbriller beskytter like godt som dyre
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer