Falske anmeldelser

Stadig flere hoteller skriver falske hotellanmeldelser for å tiltrekke seg gjester.

Publisert
Sist oppdatert

Nettet har blitt en populær kilde for å finne objektiv informasjon om reisemål og hoteller. Sider som Tripadvisor presenterer vanlige folks anmeldelser av hoteller over hele verden. Lurer du på om hotellet du har tenkt å bestille i Paris er verdt pengene? På Tripadvisor finner du sannsynligvis svar.

Falske gjester

Men - det oppdages nå at stadig flere hoteller skriver falske anmeldelser for å sette seg i et godt lys. Det innser både Tripadvisor og Priceline, en nettside som også presenterer slike anmeldelser, skriver den britiske avisen The Daily Telegraph.

Les mer om falske hotellanmeldelser i DinSide artikkelen Falsk omtale.

En nylig undersøkelse utført av Nielsen/NetRatings, viser at folk stoler mer på anbefalningene fra andre reisende, enn anbefalningene til reiseselskapene og andre aktører. 20 prosent av de spurte i undersøkelsen stolte mest på nettsider som Tripadvisor, mens 12 prosent stolte på reiseselskapenes råd.

Tripadvisor har ansatt folk som skal sjekke alle hotellanmeldelser og prøve å luke ut de falske anmeldelsene.

- Noen hoteller prøver å manipulere nettsiden, men de fleste er ikke så veldig smarte når de gjør det, sa en talsperson for britiske Tripadvisor til The Daily Telegraph.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer