Familiemoro i 75 km/t

Falken heter den nye attraksjonen som bygges i Fårup Sommerland. Når den åpner i mai 2004, blir den Danmarks største berg- og dalbane i tre.

Slik blir Falken.
Bilde: Fårup Sommerland Foto: Fårup Sommerland
Slik blir Falken.
Bilde: Fårup Sommerland Foto: Fårup Sommerland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Banen blir 20 meter høy, og våger du å ha øynene åpne på toppen av skinnegangen, skal du på en klar dag kunne se 3 mil, til Ålborg. Falken er den første berg- og dalbane i tre som bygges i Danmark siden 1932, og er den største investeringen som noen sinne er gjort i Fårup Sommerland. Moroa er budsjettert til 25 millioner kroner.

Vi bryr oss ikke om pengene, vi er interessert i moroa! Skroll ned for å lese mer om Falken og se bildene av hvordan hvinemaskinen blir.

Populære trebaner

Det er ikke lenge siden Tivoli i København lanserte sine planer om en ny berg- og dalbane for neste sesong. Dette er en ordinær stålbane som, når den står ferdig til sesongåpningen 2004, vil bli Danmarks største.

Falken i Fårup Sommerland blir også landets største berg- og dalbane – men den største bygget i tre. Ifølge ekspertene og entusiastene er det stor forskjell på en bane bygget i tre og en bane bygget i stål. Opplevelsene kan visstnok ikke sammenliknes. Trebanen oppfører seg forskjellig avhengig av om det er vått, tørt, fuktig, tidlig eller seint på dagen. (Mer om dette kan du lese i denne artikkelen.) De siste årene er det bygget flere tre-berg- og dalbaner i Skandinavia; vi har Tusenfryds Thundercoaster fra 2001 og Lisebergs Balder som ble lansert i vår. Den nye banen som nå bygges i Danmark blir Danmarks største av sitt slag, men i iskalde fakta kan den ikke helt måle seg med Thundercoaster og Balder (klikk her for å se tabell).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer