Familier bør se etter dette skiltet

Oslo Lufthavn Gardermoen åpner egen familiesluse i sikkerhetskontrollen.

Barnefamiliene som skal reise fra Oslo Lufthavn Gardermoen bør se etter dette skiltet i sikkerhetskontrollen. Det viser vei til den helt egne familieslusen. Foto: KRISTIN SØRDAL
Barnefamiliene som skal reise fra Oslo Lufthavn Gardermoen bør se etter dette skiltet i sikkerhetskontrollen. Det viser vei til den helt egne familieslusen. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken åpnet den nye familieslusen på Oslo Lufthavn Gardermoen (OSL). Dette er en helt egen sluse i sikkerhetskontrollen, som er kun for barnefamilier.

- Vi er klar over at sikkerhetskontrollen kan være stressende for de som reiser med barn. Det er mye som skjer, og kanskje har du en stresset forretningsreisende som dytter på bakfra. Dette er et forsøk på å redusere dette stressmomentet for familiene, sier medierådgiver Joachim Westher Andersen ved OSL til DinSide.

Les også: Her er Norges mest moderne sikkerhetskontroll

Veldig fornøyde

Familien Markingbakke var blant de første som fikk prøve den nye familieslusen på Gardermoen - og de var veldig fornøyde. Foto: Kristin Sørdal
Familien Markingbakke var blant de første som fikk prøve den nye familieslusen på Gardermoen - og de var veldig fornøyde. Foto: Kristin Sørdal Vis mer


Familieslusen åpnet mandag denne uken. Familien Markingbakke var noen av de første som fikk prøve den nye familieslusen, og de var strålende fornøyde. De var en av mange familier som ble hanket inn av klovnen og informert om hvor de kunne gå. Klovnen vil for øvrig ikke være på Gardermoen til enhver tid, men dukke opp med ujevne mellomrom.

På begge sider av familieslusen var det lange køer, men akkurat denne dagen var det ganske tomt i familieslusen.

– Vi har aldri opplevd noe sånt før, men dette er veldig bra tilbud, sier en fornøyd Katrine Markingbakke til DinSide.

Husk: Væskeforbudet fortsetter!

Henter inn familiene

Det vil være flyplassansatte som går rundt og informerer barnefamiliene om tilbudet. Familieslusen er også merket med en gul ballong som skal være lett å se.

Foreløpig er dette et forsøksprosjekt over sommeren.

Foto: Kristin Sørdal
Foto: Kristin Sørdal Vis mer


– Det er litt for tidlig å si om dette blir et permanent tilbud, men det skal bli spennede å se hvordan det blir mottatt. Det vil være under evaluering i sommer, og vi vil få tilbakemeldinger fra publikum via de ansatte, sier Westher Andersen.

– Det viktigste er å gi familiene et godt tilbud, og å redusere stressmomentet med sikkerhetskontrollen, understreker han.

Ved inngangen til familieslusen er det også plassert noen leker som skal kunne avlede barna dersom køen blir lang og kjedelig.

Les om blåtannregistreringer i sikkerhetskontrollen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer