Påskeferie:

Familier får testsjokk

Trenger du PCR-test for å reise i Europa akkurat nå?

ITALIA LOKKER: Nordmenn elsker Italia og vil gjerne tilbake til italienske strender. Men vær klar over at landet fortsatt har en del strenge coronaregler. Foto: Odd Roar Lange
ITALIA LOKKER: Nordmenn elsker Italia og vil gjerne tilbake til italienske strender. Men vær klar over at landet fortsatt har en del strenge coronaregler. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helsemyndighetene i Europa er enige om at coronapandemien ser ut til å nærme seg slutten. Land etter land har opphevet de strengeste smittevernreglene - og forholdene for de reisende er i ferd med å normalisere seg.

Men, det finnes en rekke forskrifter og regler man må få med seg. Spesielt for småbarnsfamilier - og dersom du bommer på disse så kan ferien bli spolert.

Sertifikatet

Og spørsmålet mange stiller seg er:

Trenger man PCR-test for å reise i Europa akkurat nå?

EU-landene har blitt enige om å koordinere reglene for den tryggeste og beste veien tilbake til fri bevegelse i de ulike landene etter coronapandemien.

Reglene er i første rekke basert på at den reisende har gyldig «coronasertifikat» og da slipper du ytterligere test ved innreise.

Har du ikke coronasertifikat så må du belage deg på å ha med bevis på negativ PRC-test som ikke er eldre enn 24, 48 eller 72 timer gammel. Timetallet varierer fra land til land.

Før du reiser

Og vær klar over at disse reglene kan bli endret på kort varsel. Og det er den reisendes eget ansvar å sette seg inn i hvilke regler som gjelder for landet som skal besøkes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer