Fancy og fjollete til fjells

Turting til nytte og glede, og noen til fjellturisten som har alt.

Publisert
Sist oppdatert

Du har selvsagt alltid trengt det, du visste det bare ikke før nå. Før du tramper ut i den helnorske fjellheimen i dette Fjellets år* er det visse ting du bare må få de klamme hendene dine på: Så som et pedometer, en fjellduk og et sett med heldempede vandrestaver. Hva er nå dette for noe? Du finner disse dingsene og flere til her:

Se femten turdingser av det fancy, flotte eller fjollete slaget her.

For fotturisten

På vinterlige fjellturer er vi alle klar over at sekken skal fylles med ekstra tøy, spade, skitupp og mat. I sommerfjellet er vi litt mer nonchalante. Ikke dermed sagt at vi lar kjøpemanien hvile foran pakkingen av sommerens tursekk. Det finnes hyllemeter på hyllemeter i butikkene av ting du bare må ha. Noen er faktisk nyttige, andre er kjekke til visse typer turer og visse typer mennesker, mens andre er bare moro, moteriktige eller rett ut fjollete.

- Jeg må si at jeg aldri har forstått det der med de som går rundt med skistaver på sommerfjellet, sier Kjartan Berge til DinSide Reise.

Berge er en av seks tidligere studiekamerater som i sitt egenopprettede Knatten patentførarlag sammen har inntatt fjellheimen hver sommer i ti år. Dette året gikk jubileumsturen til Pyreneene på grensen mellom Spania og Frankrike, og gutta måtte tenke ekstra nøye gjennom hva som ble puttet i bagasjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer