Fantasibryllup på Mauritius

Drømmen om vielse mellom palmer og hav kan bli virkelighet, men det krever organisering.

Publisert
Sist oppdatert
Flere norske par har giftet seg på Mauritius og Seychellene (bildet): Foto: Magellan Tours Foto: Magellan Tours
Flere norske par har giftet seg på Mauritius og Seychellene (bildet): Foto: Magellan Tours Foto: Magellan Tours Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Anne Westgård Anmarkrud og Kjetil Anmarkrud giftet seg på Mauritius i fjor. Her er deres tips om du planlegger noe lignende:

Du må ha med fødselsattest som er oversatt til engelsk eller fransk. Den kan du få fra folkeregisteret. Du trenger også kopi av passene deres. Så må dere fylle ut skjemaet Application to marry for non-citizens under section 24A of the civil status act. Det kan du for eksempel få fra operatører som Magellan. Så må du velge bryllupsdato – husk at vielsen ikke kan skje før dere har vært på Mauritius i minst tre dager. Merk også at enkelte hoteller ikke utfører vielser på søndager. Papirene bør gå til operatør minst seks uker før avreise. Har du spesielle ønsker om hvor og hvordan vielsen skal skje, bør du sende ønskeliste til hotellet før avreise.

Hjelper deg

- Ved ankomst på hotellet ble vi kontaktet av hotellets bryllupskoordinator. Sammen med henne planla vi hvordan vi ønsket å gjennomføre seremonien. Vi ønsket å ha den på en strand, og hun hjalp oss å finne et bra sted. Ellers virket det som det ikke var noen begrensninger på hvor vi kunne være, eller hva hun kunne hjelpe oss å skaffe. Det forteller Anne Westgård Anmarkrud til DinSide.

Hotellet hjelper også til med å skaffe vitner, om dere ikke har med egne "forlovere". Regn også med velkomstdrink, bryllupskake, champagne, bryllupssuite på bryllupsnatten, frokost på rommet og bryllupsmiddag med vin.

Organisering

Forut for bryllupet må dere også sette av tid til å ordne papirer med myndighetene. Bryllupskoordinatorer på stedet kan hjelpe. På Mauritius må gifteklare først til en advokat for å signere på at de er de personene de hevder å være. Deretter må paret inn på et offentlig kontor for å hente bevis på at de ikke er bosatt på Mauritius. Så er det besøk på et annet kontor for å sverge både på at identiteten er korrekt, og at man ikke er bosatt på Mauritius (!) Regn med tre-fire timer på dette. Deretter må paret innom en dommer som sogner til hotellet, for å avtale klokkeslett og fremgangsmåte. Paret må også avtale hvorvidt de vil ha felleseie, sameie eller særeie. Om man velger særeie, må man inngå ektepakt i Norge før avreise, kontakt ektepaktregisteret i Brønnøysund.

Etter vielsen

- Vi hadde vel en forestilling om at det hele skulle være litt mer romantisk enn det ble, men vi angrer ikke på at vi gjorde som vi gjorde. Det hadde på en måte vært fint å dele opplevelsen med noen vi kjente, men på den annen side så kunne vi fokusere bare på oss og på den viktige handlingen, sier Anmarkrud.

De som på denne måten ikke gifter seg på norsk "jord" eller ved norske vigselsmyndigheter, må til folkeregisteret for å få registrert ekteskapet. Ta med papirene fra vielsen. Om du vil bytte navn, er det nok mest praktisk å gjøre det etter hjemkomst av hensyn til pass og billetter. Dette gjør du også hos folkeregisteret.

 • Hva du må gjøre, hvordan du går frem – fra Domstolene
 • Strand på Mauritius. Foto: Magellan Tours Foto: Magellan Tours
  Strand på Mauritius. Foto: Magellan Tours Foto: Magellan Tours Vis mer


  Tilbake til innledningen


  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer