Fantasipriser fra flyselskapene

Gratis med Sterling til Nice, Alicante og Malaga. 200 kroner til Stockholm lokker Ryanair. Til Barcelona for 1.298 kroner. Men flyselskapenes knalltilbud må du lete lenge etter. Forbrukerombudet gransker nå flyselskapenes markedsføring.

Publisert
Sist oppdatert

Konkurransen om å fly nordmenn utenlands er knallhard. Gratisreiser og kampanjepriser ned i nullkronersklassener noe av det flyselskapene i disse dager lover passasjerene. En undersøkelse DinSide har gjort viser at må du belage deg på å betale mye mer. Ofte avviker de reelle tilbudene med opptil 2.000 kroner fra de annonserte budsjettprisene. Og du kan glemme å legge reisen til populære utfartsdager, lavprisplassene finnes stort sett på dager med lav trafikk.

Fra gratis til rådyrt

Sterling: Oslo, Malaga eller Nice mot betaling av flyavgift, lover Sterling. 12 søk i flydatabasene på forskjellige datoer ga ingen treff på tilbudene. Minste avvik mellom annonsert billett og reell pris landet på 647 kroner.Norwegian: Det norske flyselskapet åpner stadig nye ruter og annonserer flyturer med priser fra 398 til Nice, Dubrovnik, Budabest, Pisa, Grenoble. Avvikene varierte fra 48 til 291 kroner. Braathens: Etter 10 søk, to telefonsamtaler med Braathens callsenter og fire dagers forskyvning på reisedatoer, fant vi billettene til lavere pris enn den annonserte. Oslo – Spania til 1.028, et avvik på 168 kroner i passasjerenes favør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer