Får du endret billigbilletten?

Og i så fall - til hvilken pris?

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er en grunn til at billigbillettene er billige - du kjøper dem uten mulighet for å gjøre endringer. Eller, det er ikke helt riktig, for du KAN gjøre endringer, men det svir på pungen.

Flyselskapene er interessert i å kunne planlegge, og vite at flyene deres blir nogenlunde fulle av passasjerer. Derfor liker de godt at vi bestiller flybilletter i god tid. Det er også derfor du har best sjanse for å finne de lave billettprisene hvis du bestiller i god tid før avreise.

Men det er fort gjort å gjøre feil - å velge feil dato, eller til og med feil flyplass. Og plutselig skjer det ting som gjør at du må flytte på reisen. Det går som regel an, men det er slett ikke gratis.

Her har vi gravd frem betingelsene hos noen av de største flyselskapene som opererer fra Norge, så du får en oversikt over hva det koster å gjøre endringer hos de forskjellige.

Les også: Ikke gå i lavprisfella - det er flere grunner til at lavpris kan bli dyrere enn du har tenkt

Norwegian

Med Norwegians full flex-billetter kan du endre og avbestille. De fleste av oss velger imidlertid lavprisbilletter. Med disse kan du endre dato, og også reisemål innen 30 minutter før avreise, men det koster 250 kroner i tillegg per strekning. Hvis du gjør endringen på flyplass eller over telefon, koster det 330 kroner per strekning. Du må også betale det eventuelle mellomlegget dersom den nye billetten din er dyrere. Du får ikke igjen penger hvis den nye billetten er billigere. Du får ikke igjen pengene ved avbestilling, men kan kreve igjen skatter og avgifter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer