Norse Atlantic Airways godkjent i USA

Får fly nordmenn til USA

Flyselskapet Norse Atlantic Airways har fått tillatelse av amerikanske transportmyndigheter til å starte flygninger mellom Europa og USA.

TILLATELSE: Det nyopprettede flyselskapet Norse Atlantic Airways har foreløpig bare ett fly, en Boeing 787-9 Dreamliner. De har nå fått tillatelse av amerikanske myndigheter for å fly Europa-USA. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
TILLATELSE: Det nyopprettede flyselskapet Norse Atlantic Airways har foreløpig bare ett fly, en Boeing 787-9 Dreamliner. De har nå fått tillatelse av amerikanske myndigheter for å fly Europa-USA. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selskapet planlegger å starte flygninger fra Oslo til USA i løpet av våren.

– Denne viktige milepælen bringer oss ett skritt nærmere lansering og vil bidra til flere arbeidsplasser i luftfarten og reiselivsnæringen på begge sider av Atlanteren. Ikke minst vil det bidra til verdiskaping som følge av økt reiseaktivitet, sier konsernsjef og grunnlegger Bjørn Tore Larsen i Norse i en pressemelding.

Dermed ligger det an til at nordmenn kan benytte enda et flyselskap mellom Norge og USA. Og med det kan det være riktig å anta at konkurransen kan tilspisse seg og prisene bli lavare.

Som DinSide omtalte i dag, lørdag, er det nå historisk lave priser inne føyreiser.

Har ett fly

I desember fikk Norse driftstillatelse fra Luftfartstilsynet i Norge og mottok sitt første fly av typen Boeing 787–9 Dreamliner.

Selskapet ble etablert i mars i fjor og vil konkurrere innen lavprissegmentet på langdistanseflyginger etter at Norwegian i fjor bestemte seg for å kun satse på Europa.

I tillegg til konsernsjef Larsen har de blant andre Norwegian-veteranene Bjørn Kjos og Bjørn Kise på eiersiden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.