Norse Atlantic Airways godkjent i USA

Får fly nordmenn til USA

Flyselskapet Norse Atlantic Airways har fått tillatelse av amerikanske transportmyndigheter til å starte flygninger mellom Europa og USA.

TILLATELSE: Det nyopprettede flyselskapet Norse Atlantic Airways har foreløpig bare ett fly, en Boeing 787-9 Dreamliner. De har nå fått tillatelse av amerikanske myndigheter for å fly Europa-USA. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
TILLATELSE: Det nyopprettede flyselskapet Norse Atlantic Airways har foreløpig bare ett fly, en Boeing 787-9 Dreamliner. De har nå fått tillatelse av amerikanske myndigheter for å fly Europa-USA. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selskapet planlegger å starte flygninger fra Oslo til USA i løpet av våren.

– Denne viktige milepælen bringer oss ett skritt nærmere lansering og vil bidra til flere arbeidsplasser i luftfarten og reiselivsnæringen på begge sider av Atlanteren. Ikke minst vil det bidra til verdiskaping som følge av økt reiseaktivitet, sier konsernsjef og grunnlegger Bjørn Tore Larsen i Norse i en pressemelding.

Dermed ligger det an til at nordmenn kan benytte enda et flyselskap mellom Norge og USA. Og med det kan det være riktig å anta at konkurransen kan tilspisse seg og prisene bli lavare.

Som DinSide omtalte i dag, lørdag, er det nå historisk lave priser inne føyreiser.

Har ett fly

I desember fikk Norse driftstillatelse fra Luftfartstilsynet i Norge og mottok sitt første fly av typen Boeing 787–9 Dreamliner.

Selskapet ble etablert i mars i fjor og vil konkurrere innen lavprissegmentet på langdistanseflyginger etter at Norwegian i fjor bestemte seg for å kun satse på Europa.

I tillegg til konsernsjef Larsen har de blant andre Norwegian-veteranene Bjørn Kjos og Bjørn Kise på eiersiden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer