Sommerferie:

Får ikke eget barnesete

Hva gjør man egentlig med barnesete i utlandet?

SJEKK FØR DU REISER: Mange ønsker å ta med eget barnesete i ferien. Men ikke alle busser lar deg feste det på betryggende vis. Foto: Odd Roar Lange
SJEKK FØR DU REISER: Mange ønsker å ta med eget barnesete i ferien. Men ikke alle busser lar deg feste det på betryggende vis. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du ha med deg små barn til utlandet i sommer? Vær klar over at mange busser som går fra flyplassen til hotellet ikke har barnesete om bord. Og de har heller ikke sikkerhetsseler som gir tilfredsstillende sikring selv om du har med eget barnesete.

Tusenvis av nordmenn skal reise med charterselskap til Syden i sommer. Har du med deg små barn så kan løsningen være å finne egen transport fra flyplassen til hotellet.

Finnes barneseter i bussen?

- Jeg er kjent med at vi har svart kunder på spørsmål om barnesete på transferbusser tidligere. Jeg har forståelse for at våre gjester som reiser med babyer vil vite mer om muligheten å benytte barnesete, sier Marie-Anne Zachrisson, sjef for Ving i Norge

- Vi følger de sikkerhetsregler som gjelder i det landet man er i, og i noen tilfeller betyr dette at det bare er seler på risikosetene på bussene.

De fleste busser har topunktfester som betyr at det ikke vil være mulig å feste bilsetet i setet på bussen.

- Vår busstransfer er et rimelig og frivillig alternativ til transport. Og barn under 2 år har ikke eget sete på fly eller buss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer