Fritidsbåter:

- Får prissjokk

Sommerdrømmen kan ryke for småbåteiere.

TINGENES TILSTAND: Hvilken tilstand er brygga i? Ta en ekstra sjekk før sesongen starter. Her fra småbåthavna i Risør. Foto: Odd Roar Lange
TINGENES TILSTAND: Hvilken tilstand er brygga i? Ta en ekstra sjekk før sesongen starter. Her fra småbåthavna i Risør. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Småbåteiere flest har for lengst oppdaget at de har valgt en kostbar hobby. Uforutsette utgifter er mer enn dagligdags for mange som eier sin egen båt. Og nå kommer en ny og ubehagelig melding.

Den rekordstore prisøkningen gjennom vinteren og våren kommer til å gi en ubehagelig overraskelse for tusenvis av norske småbåteiere. For prisen på ulike materialer har skutt i været og det kommer til å merkes til vanns og til lands.

Og det er krigen i Ukraina som har ført til at det ikke lenger kjøpes inn varer fra Russland og Hviterussland. Dette er to land som er store produsenter av trelast og trebaserte produkter.

Dyrere på brygga

Stadig dyrere materialer har gjort produksjonen av brygger og utriggere vesentlig dyrere de siste par åra. Dette skaper nå utfordringer for båtforeninger som ikke har tatt høyde for prisutviklingen.

- For mange kommer prisøkningen som et sjokk, og fører til at helt nødvendig oppgradering utsettes på ubestemt tid, sier daglig leder i Wee Marine, Åge Wee.

Stadig økende priser på råstoff, energi og transport skaper for tiden en kraftig prisøkning på de fleste varer her i landet. Mange tenker nok at dette i første rekke rammer hytte- og huseiere. Men nå må også båtfolket tenke nytt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.