Innreiseforbudet i USA – flybilletter og reiseforsikring

Får tilbake flybillett, men ingen hjelp fra forsikringsselskapene

Over 51.000 nordmenn kan rammes av Trumps forbud.

STORE PROTESTER: Donald Trumps innreiseforbud for folk med statsborgerskap i utvalgte muslimske land har blitt møtt med store protester i USA. Her demonstrerer motstandere på O'Hare flyplass i Chicago. Foto: Kamil Krzaczynski / Reuters / NTB Scanpix
STORE PROTESTER: Donald Trumps innreiseforbud for folk med statsborgerskap i utvalgte muslimske land har blitt møtt med store protester i USA. Her demonstrerer motstandere på O'Hare flyplass i Chicago. Foto: Kamil Krzaczynski / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 90 dager fra 27. januar vil mennesker med statsborgerskap fra Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria bli nektet å reise inn i USA. Det er lett å tenke at dette ikke gjelder nordmenn, men det kan det gjøre.

OPPDATERING: Det amerikanske rettssystemet har siden denne artikkelen ble skrevet sagt at innreiseforbudet ikke er gjeldende.

Mange innvandrere fra disse landene får ikke frasagt seg sitt opprinnelige statsborgerskap, og ender dermed opp med dobbelt statsborgerskap. De blir altså statsborgere i både Norge og landet de kom fra, og beskjeden var at innreiseforbudet også gjaldt dem.

Dagbladet har blant annet fortalt hvordan Aylar Lie hevder å bli rammet, grunnet hennes norsk-iranske statsborgerskap. Og tall Dagbladet har fått fra UDI, viser at innreiseforbudet kan ramme minst 51.000 nordmenn.

Samtidig melder den amerikanske ambassaden i Oslo nå at disse nordmennene kan søke visum, men påpeker at det er opp til amerikanske myndigheter om de blir innvilget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer