Fare - brennende tønner i England

Gærne engelskmenn herjer gatene med brennende tjæretønner i helgen.

Publisert

Rullestoler og barnevogner bør holdes på avstand. Har du juksepels eller grilldress står du i fare for å ta fyr. Gatene brenner i Ottery St Mary – hver november – og faktisk er det en stor folkeforlystelse!

Stor fest

Både junior, mor, far og bestefar deltar i det hete og tradisjonsrike løpet der brennende tønner bæres rundt i den lille byen Ottery St Mary i Øst-Devon, England. Opprinnelsen er omdiskutert, men den vanligste forklaringen er at tradisjonen med å bære brennende tønner startet på 17-hundretallet i den hensikt å skremme onde ånder bort fra byen. Dette har nå utviklet seg til en flammende gatefest som finner sted i begynnelsen av november hvert år. Dette er ikke stedet for deg med angst for varme og ild, og neppe heller stedet å ta med små barn.

Tjæredryppende hett

Små, store og kjempestore tønner smøres inn med tjære i ukene før den store dagen – som i år faller på lørdag den 4. november. Kvelden starter med små tønner for ungdom og damer, og fortsetter med større og større tønner ut over kveldstimene. Rundt midnatt kommer de tyngste tønnene frem, de veier minst 30 kilo. Først og fremst synes disse tunge ildbørene å være en oppgave for menn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer