Fare for storstreik i hotelloppgjøret

Oslo (NTB-Tone Hertzberg): Det kan bli storstreik i hotell- og restaurantnæringen hvis partene i hotelloppgjøret ikke blir enige om en ny avtale innen onsdag morgen.

Publisert
Sist oppdatert

Riksmeklingsmannen har innkalt partene til ny mekling tirsdag, med frist til midnatt. De kan velge å mekle på overtid, men klokken 6 onsdag morgen er absolutt siste frist.

- Jeg håper å komme til en løsning, men vi er forberedt på storstreik, sier forbundsleder Eli Ljunggren i Hotell- og restaurantarbeiderforbundet (HRAF) til NTB.

Hun mener det er opp til arbeidsgiverne å komme med et bedre tilbud.

- Vi er avhengige av at de strekker seg hvis det skal bli noen løsning, sier hun.

Før påske

HRAF og Reiselivsbedriftenes Landsforbund (RBL) avsluttet sin mekling før påske. Ledelsen i Hotell- og restaurantarbeiderforbundet (HRAF) sendte forslaget ut på uravstemning uten å anbefale det, og 78,3 prosent av medlemmene sa nei. Meklingsmann Dag Stousland har innkalt partene til ny mekling tirsdag.

Forslaget hotell- og restaurantarbeiderne sa nei til, er et generelt kronetillegg på 1,50 og et lavlønnstillegg på 50 øre for arbeidstakere i bedrifter hvor gjennomsnittslønna ligger under 119 kroner timen. I tillegg kommer et såkalt garantitillegg på 85 øre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer