Fare for streik i SAS

SAS går til forhandlingsbordet med den norske Kabinforeningen på fredag, kommer ikke partene til enighet blir flyene stående på bakken.

Publisert

Kabinforeningen har varslet at de vil ta sine medlemmer ut i streik fra første mandag, hvis det ikke oppnås enighet i løpet av helgens meglingsrunde med SAS. Først rammes innenrikstrafikken, deretter inkluderes alle ruter i Europa og fra 4. desember kan samtlige SAS flygninger bli stående på bakken.

- Partene har forhandlet seg i mellom siden begynnelsen av året. Meglingen tas nå opp igjen på fredag, og hvis det ikke kommer til enighet i løpet av helgen kan det bli arbeidsnedleggelse fra mandag, bekrefter meglingsmann Dag Nafstad.

Håper på løsning

Førjulstrafikken er høysesong for SAS, og en omfattende streik vil innebære store økonomiske tap. SAS håper imidlertid å styre unna konflikten.

- Vi håper i det lengste på at vi kan komme til enighet, og vi regner med at meglingen vil fortsette hele helgen, sier pressetalskvinne Siv Meisingseth.

Hva gjør dere hvis situasjonen utvikler seg til en streik?

- Hvis det blir streik vil kundene bli informert, vi kommer deretter til å forsøke å ombooke bestilte reiser til andre flyselskap, forteller Meisingseth, som forsikrer at kundene ikke skal bli skadelidende i konflikten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer