Fare for streik ved norske flyplasser

Oslo (NTB-Jofrid Egeland): Det er stor fare for streik ved en rekke flyplasser rundt om i landet fra fredag 16. mai.

Publisert
Sist oppdatert

Det kan spøke for din planlagte 17. mai-tur denne helgen dersom Avinor og ansatte ved norske lufthavner ikke blir enige i årets lønnsoppgjør. Partene startet meklingen onsdag og har frist til midnatt torsdag 15. mai med å bli enige.

Blir det konflikt, stenger Bergen Lufthavn Flesland, Molde Lufthavn Årø, Kristiansund Lufthavn Kvernberget, Mosjøen Lufthavn Kjerstad, Mo i Rana Lufthavn, og Harstad/Narvik Lufthavn Evenes.

220 berøres

Blir det konflikt, legger i første omgang 220 flyplassansatte ned arbeidet fra 16. mai.

Årsaken til at lufthavnene må stenge, er blant annet at streiken vil omfatte personell som inngår i brann og redningstjenestene ved lufthavnene.

- Dette er kjernepersonell som må være på plass for at det skal kunne avvikles flytrafikk, opplyser kommunikasjonsdirektør Ove Narvesen i Avinor til NTB.

Det er medlemmer i Norsk Tjenestemannslag og El & IT-forbundet som vil gå til streik dersom partene ikke blir enige. Disse forbundene har medlemmer i de fleste yrkesgruppene på norske lufthavner - med unntak av flygeledere.

Gardermoen åpen

Også noen ansatte ved Oslo Lufthavn Gardermoen vil bli tatt ut i en eventuell streik, men trafikken ved flyplassen vil likevel gå som normalt. Alle lufthavnene som blir berørt av en streik, vil opprettholde ambulanseflyginger, søk- og redningstjeneste og militærflyging.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer