Farg håret og kom deg vekk

Klisjeen om førtiåringen som farger håret, kjøper motorsykkel og finner fram musikken fra yngre dager har mye for seg.

Publisert
Sist oppdatert

Det er lett å avfeie midtlivskrisa som en siste krampetrekning som kan fortone seg nokså patetisk for omverdenen. Men for den som er rammet er dette alvorlige saker, så hvorfor ikke tillate seg å leve det ut?

Hva med en episk reise på Route 66, eller en hippieuke i Sør-Europa hvor festlivet ikke er forbeholdt ungdommen?

Her finner du gode tips som kurerer midtlivsgruff på et blunk, både hans og hennes.

1. Motorsykkeltur

Hvis drømmen er masse kubikk mellom beina, trenger man ikke gå så drastisk til verks som å kjøpe en sykkel. Det går fint an å leie. En stor motorsykkel koster omtrent 900 kroner per dag.

Vil du holde deg i Europa, sparer du mye tid på å fly/ta ferge til Tyskland, og leie sykkel der. Selskapet 2 Wheel Travel har base i Frankfurt (SAS og Lufthansa flyr direkte Oslo – Frankfurt).

Er Route 66 veien til ungdomskilden? Foto: Vibeke Montero
Er Route 66 veien til ungdomskilden? Foto: Vibeke Montero Vis mer


Vil du oppleve legendariske ROUTE 66 som går seg gjennom åtte delstater fra Chicaco til Santa Monica i Los Angeles, bør du sette av tre uker. Du kan fikse hele turen selv, eller bestille via en turoperatør som for eksempel Nordmanns reiser eller Route 66.

Uansett, klassiske steder som Albuquerque, Santa Fe, Grand Canyon og Las Vegas vil gi deg opplevelser du vil huske resten av livet!

Les også: Route 66: Verdens vakreste eventyr

2. Pilegrimsferd

En pilegrim har nådd sitt mål ved katedralen i Santiago de la Compostela. Foto: Vibeke Montero
En pilegrim har nådd sitt mål ved katedralen i Santiago de la Compostela. Foto: Vibeke Montero Vis mer


Er sakte fart og rom til ettertanke mer i tråd med ditt indre?

Camino de Santiago er er vakker og berømt pilegrimsstrekning gjennom Nord-Spania. Mange opplever renselse og finner tilbake til seg selv på ferden. Andre finner inspirasjon til å vandre videre i verden.

Mony Dojeiji er en kanadisk/libanesisk kvinne som etter å ha gått til Santiago bestemte seg for at neste strekning skulle være Roma til Jerusalem til fots. Det er vanskelig å ikke la seg inspirere av hennes visjoner.

Ytterligere inspirasjon og tips finner du på Camino Santiago.

Se de spanske verdensarvbygningene

3. Irlands do-re-mi

Alle som spiller et instrument vil garantert finne tilbake til spillegleden og spontaniteten på en tur gjennom Irland. Børst støv av instrumentet ditt og ta det med! Hyppige jam sessions, en naturlig spilleglede og hyggelige folk er nøkkelord.

Her er noen av øyas aller beste puber for maks atmosfære og autentiske musikkopplevelser hver kveld:

 • An Spailpin Fanac, 28 South Main Street, Cork City – så ekte, så bra!
 • Dew Drop Inn, Laghey, Donegal – turistfri sone.
 • An Droicead Bag, Dingle, Kerry – vakker og berømt pub i fargerike Dingle.
 • The Brazen Head, 20 Bridge Street, Dublin – Irlands eldste pub, her går du i fotsporene til Van Morrison og The Dubliners.
 • Les også: Dublin neste

  Den som kan spille et instrument er garantert en berikende opplevelse i Irland. Foto: Vibeke Montero
  Den som kan spille et instrument er garantert en berikende opplevelse i Irland. Foto: Vibeke Montero Vis mer


  4. Overrask deg selv

  Strekk interessefeltet så langt det lar seg gjøre. Det er nemlig ikke alltid man ender opp med å kjede seg når man prøver noe man aldri har prøvd før.

  Hva med å sitte på første rad under verdensmesterskapet i body building for kvinner når det går av stabelen rett nord for Barcelona 3.-6. oktober?

  Eller se hvordan himmelen blir levende når 250 varmluftballonger stiger til værs i Warsteiner, Tyskland 5.-9. september.

  Se hva som skjer hvor og når i verden hos What's on when.

  5. I James Bonds fotspor

  Ingen kan vel nekte for at James Bond ser ut til å ha overlevd midtlivskrisen uten store problemer. Vil man følge hans eksempel, kle seg i hans klær, kjøre hans bil, spille på hans casino, ha en kone med samme bikini som Halle Berry, og så videre, er det bare å klikke seg inn på James Bond Lifestyle. Her finner man også en liste over alle hoteller James Bond har bodd på.

  Test deg selv: James Bond

  6. Hippierenessanse

  Gamle ørner er trendy i Spania. Foto: Vibeke Montero
  Gamle ørner er trendy i Spania. Foto: Vibeke Montero Vis mer


  Hadde du en gang blomster i håret, bare føtter og pannebånd? Det finnes steder hvor gamle hippier blir som nye, og du trenger ikke engang forlate Europa. Ibiza er hippienes øy, og de gamle ørnene er MINST like trendy som de unge som strutter rundt med bar mage og glitter rundt øynene.

  Ibiza Yoga holder til på nordkysten hvor man slipper nattklubbenes konstante discodunk. Her kan man lære seg yoga fra nybegynnerstadiet, eller utvikle de kunnskapene man allerede har.

  Ibiza Yoga tilbyr ukeskurs som inkluderer tre timer yoga per dag og en seng å sove i for 3.500 kroner. Resten av dagen har man for seg selv, og man tar seg til rette på kjøkkenet og fikser de måltidene man måtte ønske i ekte bofellesskap-stil.

  Vil du la alt henge fritt? Hva med et naken-cruise?

  7. Norge Rundt live

  Er du en av dem som alltid har likt ”Norge Rundt” på tv? Nå kan du gjøre reporterjobben selv med Widerøes sommerbillet.

  Midnattsol i Mehamn, Lofothavet i Leknes og arkitektur på Røros... mulighetene er uendelige, og prisen er det ikke noe å si på – for 4.000 kroner kan du fly hvor du vil i hele Norge i to uker! Reiseperioden er fra 23. juni til 26. august.

  Tips til sommerferie i Norge - det er jo her det er aller finest!


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer