Fargesprakende festival!

Hva får en inder til å kaste en bøtte med farget vann over kompisen sin? Hvordan kan deler av India på en dag forvandles til et levende, abstrakt maleri? Bli med til Pushkar i Rajastan og opplev feiringen av våren…

Kast deg ut i fargefesten! Men husk å ta på gamle klær...
Foto: Ragnhild Kjetland
Kast deg ut i fargefesten! Men husk å ta på gamle klær...
Foto: Ragnhild Kjetland Vis mer
Publisert

Vinteren er over og det skal feires! Hvert år i mars arrangeres Holi-festivalen i Nord- og Øst India. Ingen slipper unna. Spesielt ikke du som er turist. Fargepulver (”gulal”) og farget vann regner ned fra alle kanter. Dette er dagen hvor alle går amok!

Månedans

Det er kvelden før fullmåne. I gatene bygges store bål av løv og greiner som er igjen etter vinteren. En inder ser på meg med øynene fulle av forventning… Snart velter høye flammer opp mot himmelen og folk begynner å danse. Med lange stokker som de slår mot hverandre, danser de i ring mens de synger. Det er Hutashani, ildguden, som blir hyllet.

Fargebad

Den neste morgenen tar det av! Jeg beveger meg forsiktig ned til byen. En blå og grønn skikkelse dukker opp. Jeg ser de hvite tennene idet han smiler. Åhh neeei!! Splætt! Jeg er truffet! En gul veske renner nedover skuldrene mine. Jeg løper bort til nærmeste bod og kjøper pulver i forskjellige farger. Nå er det min tur… Det utvikler seg hurtig til en ellevill gatefest hvor alle kaster på alle. Snart er hver eneste person, krok og overflate dekket med de flotteste farger. Ekko av latter treffer husveggene, og festivalen når sitt klimaks.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer