Farlig å reise til Filippinene?

Filippinsk gerilja har uttalt at vestlige turister vil bli kidnappet. Men hvor farlig er det å reise til det asiatiske øyriket nå?

FARLIG PÅ BORACAY? - Nei, sier reisebyrået.
Foto: Eriksen
FARLIG PÅ BORACAY? - Nei, sier reisebyrået.
Foto: Eriksen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi er elleve stykker som planla og bestilte reise til Boracay på Filippinene i fjor sommer, og skal dra dit om to uker. Imidlertid har vi lest om at det har vært uroligheter der nede, og nå er vi redde for å dra, selv om vår norske kontakt opplyser om at det ikke hadde skjedd noe der i den seinere tid som hadde gjort det utrygt å dra dit. Vi har også ringt UD og heller ikke de advarer mot å dra dit. Hva gjør vi?

Farlig?

Takk for interessant spørsmål. Dessverre er det ofte slik at turister ikke alltid kan føle seg trygge. 27. mai i fjor kidnappet Abu Sayyaf-gruppen 20 turister fra øya Palawan på Filippinene, men gruppen står også bak flere kidnappinger - denne strategien begynte den religiøse gruppen med i begynnelsen av april 2000. Flere av gislene har blitt drept. Gruppen har uttalt seg til pressen om at særlig Boracay-øya er et mål. Ifølge Paris-baserte World Association of Newspapers ble fem mediearbeidere drept på Filippinene i fjor.

US Department of State og det svenske Utenriksdepartementet anser det som svært utrygt å ta seg ut til områdene Mindanao med Tawi-Tawi, Maguindanao, Lanao del Sur, Lanao del Norte, Sulu, Basilan, Zamboanga del Sur, Zamboanga del Norte, nord- og sør-Cotabato, og Sultan Kudarat. Det svenske utenriksdepartementet anbefaler i tillegg at man utviser forsiktighet i alle deler av øyriket Filippinene. Det britiske utenriksdepartementet advarer også mot de samme områdene som USA og Sverige, og legger til at også Manila og alle populære turistmål kan vare utrygge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer