Farlig feriefyll

Nordmenn på ferie går på de samme blemmene år etter år. Men verden har blitt mer brutal enn tidligere, og det synes i statistikkene fra forsikringsbransjen.

Publisert
Sist oppdatert

- Vi mener å merke at volden mot reisende har blitt mer brutal den siste tiden, forteller Emma Elisabeth Vennesland, informasjonssjef i Europeiske Reiseforsikring til DinSide.

- Det er flere stygge episoder enn før, og mye vold.

Vennesland kan sitere fra forsikringsrapporter om reisende som har fått ribbeinsbrudd etter veskenapping, om gassing på tog, om knivran og om overfall av taxikunder.

Dette må du passe deg for

Skroll ned for mer.De fleste forsikringssakene i tilknytning til feriesesongen kommer fra Hellas og Spania. Dessuten er Tyrkia høyt oppe på statistikkene. Dette henger naturlig sammen med at dette er nordmenns foretrukne feriemål i sommermånedene.

- Vi får også mange saker fra de tidligere østblokklandene. Russland, Tsjekkia, Polen og Bulgaria peker seg ut som land der reisende kan risikere å bli utsatt for uhell og vold. Dessuten ser det ut til at vi får flere skadetilfeller fra de tidligere baltiske.

Fra verden for øvrig kommer det mange saker fra Thailand og Australia. Bak følger Kina og Hongkong. I Afrika ligger land som Tunisia, Egypt og Sør-Afrika høyt oppe på statistikkene. Både Thailand, Australia og Vietnam peker seg ut som spesielt trafikkfarlige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer