Farlig fritid

NYTT: Gå på et diskotek i Barcelona, og innhaler den samme nikotinmengden som 16 sigg i en sleng.

Diskotekopphold=mest passiv røyking.

ILLUSTRASJONFOTO/Elisabeth Dalseg
Diskotekopphold=mest passiv røyking.

ILLUSTRASJONFOTO/Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 10. januar fulgte Italia etter røykeforbudslandene Norge og Irland; det ble da forbudt å røyke på offentlige steder som restauranter, barer, teatre og arbeidsplasser.

Et diskotekopphold=16 sigaretter

Katalonia i Spania vurderer også å innføre røykeforbud. Kanskje fordi landets utesteder er de områdene som er aller mest belastet med sigarettrøyk? En studie gjort av Gaceta Sanitaria på skoler, sykehus, togstasjoner, metro, universiteter, restauranter og på flyplassen, viser at diskotekene er de stedene hvor det er mest røyk. Et åttetimers opphold på et Barcelona-diskotek gir deg samme konsentrasjon av nikotin som å røyke 16 sigaretter - helt uten å tenne en eneste røyk selv. Dette ifølge den spanske avisen El Mundos nettutgave. Heller ikke restauranter er videre sunne oppholdssteder. Åtte timer på en barcelonesisk restaurant gir samme effekt som å røyke 1,6 sigarett.

Undersøkelsen er et ledd av et prosjekt, Exposure in a a Sample of European Cities. Det er slett ikke umulig at flere europeiske land legger ned forbud mot røyking på offentlige steder etter dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer