Farlig kabinluft

Britiske piloter ønsker forskning på helseeffekter av dårlig luftkvalitet om bord.

Publisert
Sist oppdatert

Syns du luften om bord i flyet stinker? Det er du ikke alene om. Britiske piloter ønsker nå grundige undersøkelser av luftkvaliteten på fly. Det britiske pilotforbundet (BALPA) er bekymret over måten flyene forsynes med luft i dag, og er redd for at forurenset kabinluft kan ha langsiktig effekt på helsen til passasjerer og kabinansatte.

Motorolje

De aller fleste kommersielle fly henter luften til cockpit og kabin ved hjelp av flymotorene, og flygerne er bekymret over effektene av forurensning av denne luften. I dag finnes det ingen forskning på virkningene av å bli utsatt for avgasser fra oljer i motoren som vil oppstå i denne luften.

De britiske pilotene roser Boeings nye Dreamliner der problemet med motoroljeavgasser i kabinluften er løst.

Flere hendelser

Avisen The Guardian viser til fem britiske hendelser der piloter har blitt satt ute av stand til å utføre sine oppgaver om bord på grunn av avgasser i fjor. En av hendelsene førte til at en copilot fikk influensalignende symptomer på grunn av avgasser, og flyets kaptein måtte lande flyet alene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.