Farlige fjærkre

Det er nå så mange kanadagjess på Heathrow at flygerne advares mot faren.

Disse fuglene utgjør faktisk en betydelig fare for flysikkerheten.
Disse fuglene utgjør faktisk en betydelig fare for flysikkerheten. Vis mer
Publisert

Du syns kanskje de er flotte, de store gjessene som har invadert Europa i løpet av de siste tiårene. Men med sine opp til syv kilo er det ikke småfugler vi snakker om her. Og siden de synes å ha en ekstra forkjærlighet for folketomme gressbakker utgjør de faktisk en fare for flytrafikken. Mange flyplasser byr fuglene på akkurat denne typen områder, men flyenes motorer er som regel ikke designet for å tåle sammenstøt med syv kilo tunge objekter.

Advarsler

På Heathrow utenfor London har antallet gjess eksplodert. BAA (British Airports Authority) advarer nå mot de store gåsekoloniene, og hevder at de utgjør en betydelig fare for flysikkerheten. De fleste passasjerfly vil få alvorlige problemer dersom en velvoksen kanadagås havner i motoren. Faktisk er de fleste jetmotorene kun konstruert for å tåle kollisjoner med objekter på 3-4 kilo.

For noen uker siden kolliderte et fly fra KLM med en stor fugl, og mistet deler av motoren. I 1995 mistet 24 mennesker livet etter at et militærfly kolliderte med en flokk kanadagjess. Det er med andre ord en ganske reell fare disse store fuglene utgjør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer