Farlige larver på Costa Blanca

Advarer folk mot å ta på dem.

HÅRETE LARVE: Thaumatopoea pityocampa er det latinske navnet for Pinjeprosesjonsspinner.
HÅRETE LARVE: Thaumatopoea pityocampa er det latinske navnet for Pinjeprosesjonsspinner. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du noen gang hørt om Pinjeprosesjonssspinner? Det er en sommerfugl som hører til i Sør- og Mellom-Europa, som kan oppleves som svært irriterende når de er larver.

De hårete larvene blir også kalt for prosesjonslarver fordi de kan legge ut på vandring i lange rekker. Larvene lever sammen i store silkespinn, som henger ned fra furutrær.

Problemet med disse larvene er at "pelsen" er giftig og kan forårsake betydelige helseproblemer, ifølge Wikipedia. Neslehårene inneholder maursyre og giftstoffet thaumatopoein, som kan gi allergiske reaksjoner.

Larvene er spesielt farlig for hunder og unger.

 • 79 badegjester har fått svi: Advarer mot brennmaneter på Gran Canaria
 • Se opp for larvene NÅ

  Til tross for at vi fortsatt befinner oss i januar, så er larvene allerede godt i gang med vandringen sin. Årsaken til den tidlige vandringen, er fordi det har vært en mild vinter. Normalt ville ikke marsjen ha startet før i begynnelsen av mars.

  Spaniaavisen skriver at larvene har kommet ned fra furutrærne over store deler av Costa Blanca, og marsjerer nå mot nye områder hvor de kan etablere seg.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.