Farmen, Ungkarskvinnen, 71° nord og Tjukkholmen

I høst kan vi drømme oss vekk til gamle, norske husmannsgårder, staselige gods og trolske Nordkapp med våre nye, norske realitystjerner.

Publisert
Sist oppdatert

Kampen for tilværelsen på gammel vikinggård

Farmen har vært en stor suksess i norsk realityverden de siste årene. 2003-versjonen ble lagt til et bildeskjønt tun omgitt av kritthvite strender og grønt hav i et nordnorsk landskap på et lite sted med navn Horsevika, som ligger på Grytøya utenfor Harstad i Sør-Troms.

I høst er det nok en gang gårdsliv på TV 2, når 13 deltagere sendes til gards for å drive en gård sammen. Årets Farmen-serie ble spilt inn på Haukåsen gård like utenfor Sogndal, 520 meter over havet. Den gamle vikinggården har eventyrlig utsikt over landskapet og Sognefjorden, og er omringet av majestetiske fjell på over 1.600 meter.

Helt siden vikingtiden har det bodd folk på Haukåsen. Da svartedauden herjet i bygdene rundt 1349 lå imidlertid gården øde i nesten 200 år. Først på 1600-tallet begynte det igjen å ryke av pipene oppe på fjellhyllen. Siden gården hadde ligget øde ble de nye beboerne kalt øyegardsmenn. I 1978 flyttet de siste fastboende, og gården lå igjen øde frem til den ble kjøpt av dagens eier, Bjørn Bjørkum, for seks år siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.