Feite flyvertinner nektes å jobbe

I fjor ble 140 kabinpersonale i Indian Airways satt på bakken fordi de var for tjukke. Nå har de tapt rettsaken mot arbeidsgiveren.

Publisert
Sist oppdatert

Høyesteretten i Delhi avviste de kvinnelige flyvertinnenes påstand om at arbeidsgiverens avgjørselse om å sette dem på bakken fordi de var overvektige var "urimelig og nedverdigende".

- Hvis flyvertinnene blir bedt om å slanke seg ... vi skjønner ikke hvordan dette på noen måte kan oppfattes som urettferdig, urimelig eller nedverdigende, sa dommer Rekha Sharma.

Denne rettsavgjørelsen kom et par måneder etter at en annen rett avgjorde at Indian Airlines, som er Indias statlige flyselskap, var nødt til å betale full lønn til flyvertinnene, selv om de var satt på bakken fordi de var for feite. Flyselskapet ville ikke det, og hevder på sin side at selskapet bare følger sine egne regler.

Vil ha unge og vakre

Sheela Joshi, en av de 11 flyvertinnene som ble satt på bakken, sa hun ville anke dommen. Hun sa også at Indian Airlines prøver å presse ut de eldre og tyngre flyvertinnene til fordel for yngre og vakrere damer, for å få flere passasjerer.

- Dette er svært skuffende. De tror fly har blitt catwalks og at vi alle må være modeller. Hvordan kan vekten din spille inn på hvor effektiv du er på jobb?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer