Fellesferien er over, reis nå!

Prisene på sydenturer faller drastisk i august. Reis nå!

Snorkle i august, og spar tusenlapper.

Foto: Anna Axelson Foto: anna axelsson
Snorkle i august, og spar tusenlapper.

Foto: Anna Axelson Foto: anna axelsson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rett over fellesferien starter chartersalget. Saga Solreiser selger flyreiser til Florida til 1.595 kroner og regulære charterturer med uspesifisert overnatting til 1.495 kroner. Star Tour selger reise og opphold i leiligheter på Rhodos fra 2.048 kroner per person. Ving flyr til de greske øyer og Tyrkia fra 995 kroner.

Prisdumping

- Star Tour har overkapasitet på reiser i august. Det er flere grunner til det: Skoleferien og været har de siste årene vært gunstig i august. Vi har forsøkt å selge ut august i lang tid, men folk vil reise mindre da, sier Jørn Kristiansen, daglig leder i charterselskapet Star Tour til DinSide.

Tradisjonelt sett styrer skoleferier og fridager priser og tilgjengelighet av reiser. Vil du reise billig, styrer du derfor unna ferieperioder og offentlige fridager. Denne pristrenden er imidlertid ikke like tydelig nå som for noen år siden. Med flere feriedager å bruke, har nordmenn blitt mer fleksible når det gjelder valg av ferieperiode, og vi reiser dessuten oftere enn tidligere. Det betyr at prisstigningen i ferieperiodene ikke er så markant som den en gang var.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.