Fem berømte rockeklubber

De er intime, sagnomsuste og legendariske. Her er fem rockeklubber du ikke vil gå glipp av.

Publisert
Sist oppdatert

The Cavern

På begynnelsen av 60-tallet dukket The Beatles opp på scenen i denne mørke kjellerklubben, som åpnet i Liverpool i 1957. Med rhythm & blues og popens forgjenger i England, skiffle, på programmet skapte dette grobunn for det som senere ble omtalt som Merseybeat og siden verdensfenomenet Beatlemania. Her spilte bandet 292 konserter mellom 1961 og 1963, og senere har artister som The Rolling Stones, Manfred Mann, Jimi Hendrix, Stevie Wonder og Oasis opptrådt. Den opprinnelige Cavern ble revet, men er bygget opp igjen som en tro kopi på samme sted med original murstein og den samme, trange steintrappen ned i det røffe mursteinslokalet.

En smule mer kommersielt er det riktignok blitt. Man kan for eksempel gå i fotsporene til The Beatles på turer som Magical Mystery Tour som går hver eneste dag året rundt, koster 150 kroner og ender opp på The Cavern til slutt. Turen gir deg et innblikk i oppveksten til John, Paul, George og Ringo, hvor de bodde, skolene de gikk på, gaten "Penny Lane" og opprinnelsen til "Strawberry Field".

  • Hvor: 10 Mathew Street, Liverpool, England L2 6RE
  • Nettsted: The Cavern
  • Les artikkelen gratis

    Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

    Gå til innlogging med

    Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.