Fem beste spa på Sveriges vestkyst

Liker du å velte deg i oljer og massasjebad, får du mer for pengene i nabolandet vårt.

Publisert
Sist oppdatert

Trenger du å lade batteriene skikkelig før den mørke årstiden tar tak for alvor?

Et godt tips er å dra til Sverige og besøke et spa. Vi ba spaekspert Nenne Nestius, sjefredaktør i det svenske magasinet Spa & Hälsa, tipse oss om de fem beste spaene på Sveriges vestkyst.

Fordelen med å dra til Sverige, er at du får deg en aldri så liten utenlandsferie (så vidt det er), og selvsagt at den svake svenske kronen gjør at du får mer spa for pengene i nabolandet enn her i Norge. Du betaler i skrivende stund rundt 88 kroner for 100 svenske kroner.

Salt, kur, katedral - bli med på spa til Læsø

Her er Nenne Nestius' beste spa på den svenske vestkysten:

Foto: Sankt Jörgens Park Resort & Spa
Foto: Sankt Jörgens Park Resort & Spa Vis mer


Sankt Jörgens Park Resort & Spa
- Et helt unikt anlegg med et spa som virkelig innbyr til hvile og nytelse. Her finnes alt fra ekslusive ayurvedabehandlinger til et toppmoderne treningssenter. Sveriges beste spa akkurat nå!

Priseksempel: En natt i dobbeltrom inkludert frokost og middag og gratis inngang til spaet og treningssenteret koster 1.590 sek, rundt 1390 kroner, per person. To netter koster 2.990 sek, rundt 2,610 kroner. Tilbudet gjelder i helgen.

En 80 minutters behandling som inkluderer helkroppsmassasje, ansiktsrens, ansiktsmassasje og ansiktsmaske koster 1.095 sek, rundt 960 kroner. En 50 minutters Vichy-behandling der du får kroppsskrubb og massage mens svakt parfymert "skogsregn" fukter kroppen din. Tilslutt får du en ryggmassasje, og "regnmassasje" på hender og føtter. Denne behandlingen koster 750 sek, rundt 660 kroner.

Hvor: Like utenfor Göteborg
På nett: www.sanktjorgenpark.se

Foto: Hotel >Tylösand
Foto: Hotel >Tylösand Vis mer


Hotell Tylösand
- Dette hotellet har et vakkert spalandskap som gir ro til kropp og sjel. Bra behandlingstilbud og proft personal.

Priseksempel: En natt i dobbeltrom fredag eller lørdag koster 1.495-1.645 sek, rundt 1.305-1.440 kroner (avhengig av rommet). Da er frokost og treretters middag pluss inngang til spaanlegget inkludert.

En 75 minutter lang ayurvedisk aromamassasje koster 825 sek, rundt 720 kroner. Her blir du massert med eteriske oljer. Først i hodebunnen, så på resten av kroppen, før du til slutt får ansiktsmassasje. En 50 minutter "hot stone"-massasje koster 625 sek, rundt 550 kroner.

Hvor: Like utenfor Halmstad
På nett: www.tylosand.se

Quality Spa & Resort Strömstad
- Dette norskeide hotellet har et futuristisk spaområde på sitt Flow Spa med en mengde spennande maskiner, som for eksempel Vichy Shower og Aquascape.

Priseksempel: En luksuspakke koster 1.995 sek, rundt 1.750 kroner i midtuken, og 2.295 sek, rundt 2.000 kroner, i helgen. Pakken inneholder en overnatting i dobbeltrom, badekåpe og tøfler du kan ta med hjem, en halvflaske musserende, treretters middag, frokost på rommet, fri inngang til spaanlegget og treningssenteret og en valgfri spabehandling på 50 minutter. Merk! Denne pakken gjelder til 14. november.

En 50 minutter lang shiatsumassasje koster 725 sek, rundt 640 kroner, i uken, og 795 sek, rundt 700 kroner, i helgen. Massasjen går ut på at terapeuten tøyer og trykker på kroppen for å få chi, kroppens energi, til å flyte bedre. 50 minutter med klassisk svensk massasje koster det samme som over.

Se vår bildespesial fra Quality Spa & Resort Strömstad

Hvor: I Strømstad
På nett: www.stromstadspa.se

Sollidens Spa
- Dette er et sted ulikt alle andre. Her kjennes det som du befinner deg i en privat villa i Syd- Frankrike. Utmerket og personlig service!

Priseksempel: En spapakke som inneholder et valgfritt kurbad og en valgfri behandling på 50 minutter koster 750 sek, rundt 655 kroner. Da inngår også bruk av spaanlegget, og peeling, bodylotion, maske og ansiktskrem, så du kan gjøre din egen spabehandling i tillegg. For en rensende algeinnpakning av hele kroppen (60 minutter), betaler du 650 sek, rundt 565 kroner, i ukedagene, og 750 sek, rundt 655 kroner, i helgen. I tillegg får du kroppsskrubb og ansikts- og hodemassasje.

Dette spaet tilbyr ikke overnatting.

Hvor: I Munkedal
På nett: www.sollidensspa.se

Vestlandets hotellperler - se spaet på Hotel Alexandra

Foto: Comwell Varbergs Kurort
Foto: Comwell Varbergs Kurort Vis mer


Comwell Varbergs Kurort
- Dette spaet tilbyr klassisk luksus i et historisk og tradisjonelt anlegg som har en flott beliggenhet i Lilla Apelviken. Ikke gå glipp av deres thalassospa!

Priseksempel: En overnatting i dobbeltrom med frokostbuffet og gratis inngang til spaanlegget og treningssenteret koster 795 sek, rundt 690 kroner, per person (gjelder ikke helg).

Et thalassokurbad på 35 minutter der du blir massert med frisk tang og varmt sjøvann koster 555 sek, rundt 485 kroner, i uken, og 595 sek, 520 kroner, i helgen. I tillegg får du ansiktsmaske og ansiktsmassasje. En 80 minutter lang klassisk svensk massasje koster 1.025 sek, rundt 890 kroner, i uken, og 1.095 sek, rundt 955 kroner, i helgen.

Hvor: I Varberg, litt sør for Göteborg
På nett: www.varbergskurort.se

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer