Fem billige og bra restauranter i København

Det er hit du drar for å spise godt til en hyggelig pris.

Dejlig mad til en rimelig penge. Ja, det er mulig selv i dyre København. Foto: Spisestedet Sorte Hest
Dejlig mad til en rimelig penge. Ja, det er mulig selv i dyre København. Foto: Spisestedet Sorte Hest Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er høst, og høysesong for storbyferier. Som alltid er det mange nordmenn som velger København som reisemål.

Kongens by er passe stor, passe annerledes, passe spennende - men kanskje litt over passe dyr.

Den danske kronen holder seg sterk mot den norske. Dermed er det slett ikke alle priser ii København som er like "dejlige" som byen generelt.

Bo bra i København

I fjor høst dro vi på luksustur til København, og veltet oss i myke senger på dyre hoteller, gasset oss med gourmetmat, og svinset rundt i de lekreste designbutikker. Les mer om dette i saken Livsnyterens København. Det var helt fantastisk, men ikke helt realistisk for et normalt reisebudsjett.

Heldigvis går det an å kose seg i København uten at det ruinerer deg fullstendig. Vi ba Visit Denmark komme med tips til fem billige og bra restauranter i København. Her ser du dem:

Foto: Spisestedet Sorte Hest
Foto: Spisestedet Sorte Hest Vis mer


Les Trois Cochons
Restauranten har, som navnet tilsier, fransk mat på menyen. Les Trois Cochons er et brasserie, der en trerettersmeny koster 275 danske kroner. Da får du riktig god mat for pengene. Blir det for voldsomt, kan du heller besøke brasseriet til lunsj (eller frokost, som danskene kaller det). En stødig lunsjrett koster fra 85 danske kroner. Husk å bestille bord, for restauranten er populær.

Adresse: Værnedamsvej 10, København V

Sorte Hest
Dette spisestedet har eksistert siden 1903, men er nylig oppusset, slik at de 25 gjestene det er plass til kan sitte og følge med på hva som skjer på kjøkkenet mens de spiser. Det er michelinstjernekokken René Warn som nå står bak Sorte Hest. Menyen er liten, men utsøkt. Maten er inspirert av middelhavsområdene, eller har en moderne europeisk tvist. Prisnivået er følgende: Forretter cirka 100 dkk, hovedretter cirka 170 dkk, og desserter cirka 80 dkk.

Adresse: Vesterbrogade 135, København V

Ricemarket
Dette er en asiatisk bistro, som er "datterrestauranten" til Kïïn Kïïn, som har en michelinstjerne, som eneste asiatiske restaurant utenfor Asia. The Ricemarket har et meget godt rykte, og du får hovedretter for 110 til 165 dkk. Frister det kanskje med tempurareker med wasabi eller kamskjell med chili og basilikum?

Adresse: Hausergade 38 ved Kultorvet, København K

Madklubben
Dette er en dansk-fransk bistro, der du får alt fra enkle retter til gourmetmat. Det fungerer slik at noen av de enkle rettene jazzes opp med dyre råvarer mot et pristillegg på 50 til 1200 dkk. Tre retter koster 200 dkk, fire retter 250 dkk.

Adresse: Store Kongensgade 66, København K

Vespa
På Vespa serveres middelhavsinspirert mat til maks 55 gjester av gangen. En trerettersmeny her koster 250 dkk, hvorav forretten består av åtte små antipasti som vekker apetitten. Merk - menyen er svært enkel. Det finnes bare én trerettersmeny å ta, så er du allergiker, vegetarianer eller sær i matveien er kanskje ikke dette stedet.

Adresse: Store Kongensgade 66, København K

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer