Fem bud mot pengetrøbbel på reisen

Fem tips for vettug pengebruk på ferie.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

1: Ta med minst to plastkort, gjerne et debet- og et kredittkort. Det hender at kort slutter å virke eller at det blir slukt i en minibank. Det kan også være så enkelt at du ikke kan benytte din vanlige korttype der du handler.

2: Oppbevar kortene hver for seg, så minsker risikoen for at du mister begge samtidig.

3: Sperr kortet umiddelbart om du mister det eller det blir stjålet. Sperring for de fleste bank og VISA-kort har felles nummer: +47 22 21 40 55 (Bankenes betalingssentral). Har du andre kort, vil du også få hjelp til å finne riktig mottaker av sperremeldingen om du ringer BBS. (Ringer du fra Norge, bruk 800 30 250 eller 08989, valg 0). Ta også med nummer til egen bank og kortutsteder, så er du sikker på å få kontakt med de riktige sperreinstanser. Etter sperring har ikke du lenger ansvar om kortet misbrukes.

4: Er du i beit økonomisk grunnet for eksempel tap av kort, kan du få nødkontanter utstedt via reiseforsikring eller bank. Er du et sted der dette er vanskelig å gjennomføre, kan beløpet formidles via Utenriksdepartementet mot et gebyr på ti prosent, minimum 200 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer