Fem drømmeøyer i Australia

Omringet av vann, vann og atter vann - drikk utsikten over disse atollene.

Publisert
Sist oppdatert

Capella Lodge, Lord Howe Island

Lord Howe Island er på Unescos liste over verdensarven. Øya ligger 600 kilometer nord-øst for Sydney og har kun 350 innbyggere. Loven gjør at det kun kan være et visst antall innbyggere på øya til enhver tid.

Den subtropiske regnskogen og de vulkanske fjellene er grunn god nok til å reise hit, men Capella Lodge inviterer gjester til å nyte sin utrolige utsikt fra tømmer- og glassverandaen oppe i åsene.

Capella Lodge, Lord Howe Island, NSW (00 61 2 9918 4355; lordhowe.com). Dobbeltrom starter på rundt 5400 nok med transfer.

Capella på Lord Howe koster og leverer.  Foto: lordhowe.com
Capella på Lord Howe koster og leverer. Foto: lordhowe.com Vis mer


Southern Ocean Lodge, Kangaroo Island

På rekke og rad langs klippene, ligger disse små hyttene med store vinduer som tar utsiden inn i rommet. Åpen bar og massasje er noen av tilbudene på området, men best av alt er naturen rundt. Sel, hval, delfiner, fugler og så klart kenguruer kan sees fra rommet.

Southern Ocean Lodge, Kangaroo Island, South Australia (00 61 2 2 9918 4355; southernoceanlodge.com.au). Dobbeltrom koster fra 8000 kroner med alt av transport, mat og aktiviteter inkludert.

Qualia Resort, Hamilton Island

Et av korallrevet Great Barrier Reef sine mest eksklusive hoteller. Qualia har et stort bibliotek til de dagene det regner, infinity-basseng, spa og egen avdeling for meditering. Og Opalhavet er klar for å bli utforsket rett utenfor døren.

Southern Ocean ligger flott til med utsikt over havet og naturen. Foto: southernoceanlodge.com.au
Southern Ocean ligger flott til med utsikt over havet og naturen. Foto: southernoceanlodge.com.au Vis mer


Qualia Resort, Hamilton Island, Queensland (00 61 2 9433 3349; qualia.com.au). Dobbeltrom fra 6600 nok, alt inkludert.

Wilson Island, Great Barrier Reef

Med bare seks luksuriøse telt, garanterer dette knøttlille atollet i en nasjonalpark total isolering i et paradis. Her legger skilpadder egg i sanden, utallige sjøfugler fyller himmelen og korallrevet er bare noen meter unna.

Qualia er kanskje det mest lukseriøse hotellet på Great Barrier Reef.  Foto: qualia.com.au
Qualia er kanskje det mest lukseriøse hotellet på Great Barrier Reef. Foto: qualia.com.au Vis mer


Wilson Island, Great Barrier Reef, Queensland (00 61 2 8296 8010; wilsonisland.com). Dobbelt telt fra 3800 nok, transfer inkludert.

Dugong Beach Resort, Groote Eylandt

Turisme var knapt nok et ord i denne øygruppen før Dugong åpnet i fjor, men området er fortsatt så godt som uberørt av tilreisende.

Øya er eid av anindilyakwa-folket, som guider reisende rundt i området.

Dugong Beach Resort, Groote Eylandt, Northern Territory (00 61 1 800 877 077; dugongbeachresort.com.au). Dobbelrom fra 5200 nok, inkludert frokost, alle parkavgifter og henting på flyplassen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer