Fem færøyske ferietips

Færøyene er et friskt vindpust av et reisemål der gressrøttene har historie tilbake til vikingtid.

Publisert
Sist oppdatert

Du reiser ikke til Færøyene for å feste fletta av deg, bade i sommervarme bølger eller shoppe til du stuper. Øyene i vest er tynt befolket. Rikt på vindpisket grønske i vertikalformat, der myke torvputer kun avløses av gråstein og siklende småbekker hver tiende meter. Aldri riktig varmt, ofte ganske fuktig, alltid grønt.

1: Nyt Europas minste hovedstad

Tórshavn er Europas minste hovedstad, og en svært overkommelig by å besøke. Den ligger på Streymoy. Av spesiell interesse er den gamle bydelen Tinganes. Her kan du vandre forbi et nostalgisk ubevoktet statsministerkontor i rødt panel med gress på taket. Trange gater belagt med stein, smale smug og småhusidyll preger området. Du kan også besøke fortet Skansin med sine gamle kanoner like ved fergeterminalen. Ta beina fatt!

>> Se bilder fra Tinganes og Færøyene forøvrig.

2: Ta for deg av saueøyene

Navnet Færøyene eller Føroyar som øygruppen også kalles, betyr Saueøyene. I åsene råder sauene, øyenes fremste eksportprodukter inntil for få år siden. Nå greier faktisk ikke Færøyene å produsere nok sau, og må importere kjøtt fra Island. En naturlig suveniridé for besøkende til Færøyene er derfor å handle med ullprodukter eller saueskinnsprodukter. Det er en relativt stor produksjon både av tradisjonelle og mer moderne tekstiler å finne. Best er utvalget i Tórshavn, som har flere designere og butikker som satser på både tradisjonell og trendy utnyttelse av ull. Prøv også lokal husmannskost der sauekjøtt er en populær bestanddel. Tørket sauekjøtt er øyas nasjonalrett! Smak det for eksempel på en Færøyisk aften i det gamle teateret i Tórshavn, som arrangeres hver tirsdag i sommerperioden. For 300 DKK får du med deg smaksprøver akkompagnert av lokal sang, dikt og dans. Færøyisk aften arrangeres også i løpet av sommeren på Eystroy

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer