Fem favoritter i Milano

Roma får konkurranse av Milano når det gjelder både shoppingmuligheter og sjansen til en billig reise, når Ryanair i slutten av februar starter direkteruter hit fra Sandefjord. Hva bør du se i Milano?

Publisert
Sist oppdatert

Milano er hovedstaden i Lombardia, og Italias motesentrum og industrielle og økonomiske motor. Byen er et shoppingparadis og en av verdens desiderte designhovedsteder, men har også mange severdigheter som gjør turen interessant for flere enn handlegale.

 • Se store bilder fra Milano
 • Overlevelsestips og reisetips
 • 1: Il Duomo

  Det tok over 500 år å bygge katedralen i Milano. Dette er en av de største kirkebygningene i verden, og Italias største gotiske katedral. Il Duomo i Milano er 157 meter lang, har 145 spir og mellom 3.000 og 6.000 statuer innvendig og utvendig, alt etter hvordan man teller. Katedralen former byens sentrum, og alle gatene strekker seg ut fra den som et spindelvev. Det er også praktisk for navigasjon i bygatene. Lave gatenumre i gatene som går ut fra katedralen, er alltid nærmere katedralen enn høye gatenumre.

  Il Duomo kan besøkes hver dag. Du kan nå katedralens topp og skaffe deg fantastisk utsikt over byen og til og med se helt til Alpene på en klar dag. 919 trinn i en steinspiraltrapp leder til toppen, og det finnes også en heis. Billetter til heis og trapper selges ved katedralens venstre side, på Corso Vittorio Emanuele.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer