Fem grunner til å besøke Parma

Den italienske kulturbyen er et mekka for matglade.

Foto: Linda Stølen
Foto: Linda Stølen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Parma er skinkebyen over alle i Italia. Det er her den berømte parmaskinken produseres, og duften av grisefarm er også absolutt merkbar på veien fra flyplassen i Bergamo til Parma.

Det er lurt å leie bil. Turen fra Bergamo, som sammen med Bologna og Milano er nærmeste flyplass, tar drøye to timer. Du kan fly til de to førstnevnte flyplasser med Ryanair. Både SAS og Norwegian har ruter til Milano.

Matparadis

Rundt byen ligger intet mindre enn 165 parmaskinke-fabrikker, og om din interesse for skinke strekker seg utover det nytelsesmessige er det mulig å få omvisning på en av dem.

Matglede er nærmest et must om du velger å besøke denne byen. Folk her er umåtelig stolte av sine mattradisjoner, og det er godt gjort å bli skuffet uansett hvilket spisested du måtte velge.

Sjekk hvor du får de største matopplevelsene og hva ellers det er fint å foreta seg i Parma:

1. Spise

Via Farina er sentrumsgaten parmafolket trekker til når de skal være sosiale og spise og drikke godt. På Enoteca Fontana får du utsøkt vin på glass, ledsaget av stedets anerkjente panini og annen småmat. En av de mer trendy pubene som også serverer enkel mat er Tobago. Lille Tabarro har spesialisert seg på gode oster som selvsagt nytes med nydelig vin. Også dette stedet ligger i via Farina.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer